Čudesna partija Mirze Teletovića u fantastičnom okršaju Igman Burcha i Turbine

Za 16 minuta ubacio 29 poena

Čudesna partija Mirze Teletovića u fantastičnom okršaju Igman Burcha i Turbine

E. Čaušević

Košarkaši Turbine iz Jablanice večeras su u gostima pobijedili Igman Burch sa 100:92 u okviru drugog kola A1 lige.

Igman Burch i Turbina su odigrali sjajnu utakmicu, a navijači u dvorani na Ilidži su mogli da uživaju u odličnim potezima košarkaša oba tima.

Domaći su dobro otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili su sa 20:14. Igman Burch je uspio da zadrži prednost i u drugoj dionici, a na pauzu se otišlo kod rezultata 40:35 za domaći tim.

No, Turbina je u drugom poluvremenu uspjela da dođe do preokreta. Gosti su treću dionicu dobili sa 30:21 i preokrenuli su meč u svoju korist.

Igman Burch je pokušao u posljednjoj četvrtini da se vrati u meč, ali je Turbina uspjela da zadrži prednost i na kraju slavi sa 100:92.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Sjajan meč odigrao je Mirza Teletović koji se vratio iz penzije kako bi igrao za Turbinu. Teletović je na parketu proveo 16 minuta i uspio je da ubaci čak 29 poena, te doda deset skokova i jednu asistenciju.

U ekipi Igman Burcha odličan je bio Amar Tiganj koji je meč završio sa 27 poena, šest skokova i tri asistencije, dok je Mirza Velić dodao 23 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Od NBA do Jablanice. Jest frajer propo. Ko zeton
4 38
KB9
I Aldin Muflizovic u pobjedi KK Kaknja protiv Radnickog iz Gorazda 100:95 33pts 12sk 3as ali niko o njemu nista ne pise ;)
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi