Teletović se obratio Bosniću kao košarkaš, pa kao predsjednik KS BiH

Nasmijao sve svojom objavom

Teletović se obratio Bosniću kao košarkaš, pa kao predsjednik KS BiH

E. Čaušević

Bh. košarkaši Mirza Teletović prije nekoliko dana oduševio je svoje fanove objavom da se vraća iz penzije.

Teletović je svoju igračku karijeru završio prije tri godine kada je napustio Milwaukee Buckse i odlučio je da se s porodicom vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Ubrzo nakon toga Teletović je izabran za predsjednika Košakaškog saveza naše zemlje i tu funkciju još uvijek obavlja, ali je jasno koliko mu fali aktivno igranje košarke.

Naime, ovaj 35-godišnji košarkaš odlučio je da se vrati iz penzije i potpisao je ugovor sa Turbinom iz Jablanice u kojoj je počeo svoju karijeru.

“18 godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista", rekao je Teletović, a zatim dodao:

"Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu. Idemo korak po korak, za sada je izvijesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Ja ću tu biti kada trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem."

Teletović se oglasio i na zvaničnoj Facebook stranici i svojoj objavom nasmijao je sve. On se obratio selektoru naše košarkaške reprezentacije Vedranu Bosniću prvo kao košarkaš Turbine, a zatim kao predsjednik KS BiH.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Samo bih volio da poručim selektoru Vedranu Bosniću da očekujem njegov poziv", napisao je Teletović, a zatim dodao iz perspektive predsjednika KS BiH: "Samo opušteno selektore, nemojte da iko vrši pritisak na vas kada budete pravili spisak".

[facebook]https://www.facebook.com/mirza.teletovic12/posts/392561838902127[/facebook]

Top Komentari

Ante G.
Evo u p i s a h se od smijeha... Bravurozno! Najzalosnije od svega, sto je on i sa svojih 37 najbolji kosarkas bosne.
2 14
dinass
Moj Mirza ti se za****jes a savez pred kolapsom.Znas li ko igra prvu ligu ove godine,znali iko na svijetu?Colan izbacio 3 kluba iz vrha a danas i Celik odustao,pusti se za****ncije i ufati se posla kojeg si se primio.Spasi kosarku ,pusti se sad Turbine i hidrocentrale
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi