Mirza Teletović će ponovo igrati na košarkaškim terenima: Vraća se u bivši klub

Želi pomoći ekipi

Mirza Teletović će ponovo igrati na košarkaškim terenima: Vraća se u bivši klub

H. Zilić

Legendarni bh. reprezentativac Mirza Teletović vraća se na košarkaške parkete, a ova informacija je svakako izazvala dosta pažnje posebno u košarkaškoj javnosti u Bosni i Hercegovini.

Trenutni predsjednik KSBiH, ove sezone će braniti boje svog matičnog kluba Turbine i na taj način pomoći jablaničkim košarkašima da ispune zacrtani cilj, a to je ulazak u najviši rang takmičenja.

“18 godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista", rekao je Teletović, a zatim dodao:

"Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu. Idemo korak po korak, za sada je izvijesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Ja ću tu biti kada trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem."

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Osim rukometašica Neretve, Jablanica posljednjih godina nije imala člana Premijer lige BiH u kolektivnim sportovima, a sada koašrkaši na čelu sa Teletovićem žele da prekinu taj negativni niz ove hercegovačke čaršije koja je poznata po sportu i van granica naše države.

Top Komentari

ZIVIOrodjo
Zovi Bracu na beka....
4 0
DR_GAZiJA
Svaka cast? Sta je sa HIDROCENTRALOM, je li UNISTILA RIJEKU? Pitam za harana..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi