Igokea protiv Zadra stigla do prve pobjede u sezoni, gosti upisali i peti poraz

Zadrani su sada jedini tim koji i dalje nema pobjedu

Igokea protiv Zadra stigla do prve pobjede u sezoni, gosti upisali i peti poraz

S. Pašalić

Igokea je u posljednjoj utakmici 5. kola ABA lige ugostila na svom parketu Zadar i slavila sa 79:71.

Bila je ovo utakmica dva tima koja u prva četiri kola nisu ostvarila pobjedu, pa su imali veliki motiv da prekinu svoj negativni niz.

Bolje su meč otvorili domaći koji su brzo stigli do 11 poena razlike, ali je Zadar uspio smanjiti na 3 poena. Ipak, Igokea ponovo pravi seriju i prvu četvrtinu dobija sa 23:12.

U drugoj četvrtini je Zadar ponovo došao Igokei na 26:24, ali domaći ponovo prave seriju i odlaze na 34:24. Zadar se nije predavao pa je do poluvremena uspio ponovo da se vrati i na odmor se otišlo sa vodstvom Igokee 36:35.

Zadar nešto bolje kreće u nastavak i stiže do prednosti 46:41, ali Igokea pravi preokret i u posljednju dionicu odlazi sa vodstvom 56:53.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U posljednjoj četvrtini domaći su uspijevali održavati svoju prednost koja je do kraja i narasla pa je na kraju bilo 79:71 za Igokeu koja je tako upisala prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi.

Evans je Igokeu predvodio do pobjede sa 17 poena, dok je kod gostiju Allen postigao 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi