Igokea u zadnjoj četvrtini slomila otpor Sparsa

Liga za prvaka

Igokea u zadnjoj četvrtini slomila otpor Sparsa

E. Škorić

Košarkaši Igokee savladali su Sparse sa 77:68 u meču 9. kola Lige za prvaka.

U devetom kolu Lige za prvaka na programu su dva zanimljiva meča, a prvi su odigrali Igokea i Spars, gdje je domaći tim lagano došao od sedme pobjede, dok je Spars na omjeru 3-6.

Dobro su se gosti iz Sarajeva držali dobar dio meča, a zanimljivo da su i prva i druga dionica završene neriješenim rezultatom. Poslije 10 minuta igre bilo je 18:18, a u drugoj 19:19.

Za pola koša (18:17) domaćin je bio bolji u trećoj četvrtini, no Sparsi su posustali u zadnjih 10 minuta, pa je Igokea uspjela da ostvari pobjedu od devet razlike.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Rober Rikić je sa 18 poena predvodio Igokeu, a Đorđe Milošević je dodao 12, a Dalibor Ilić je dodao 11. Maksim Kovačević je kod Sparsa ubacio 23 poena, 12 je dodoa Roko Rogić, dok je dvocifren sa 10 poena bio još i Igor Josipović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi