Vrančić: Pokazale smo, da kada je teško, dišemo kao jedna

Bh. reprezentativka o sjajnom susretu u Rusiji

Vrančić: Pokazale smo, da kada je teško, dišemo kao jedna

Emir Dindić

Koliko nam je nedostajalo prvi playmaker reprezentacije Bosne i Hercegovine Irena Vrančić u Sarajevu vidjelo se danas u utakmici protiv Švicarske. Ukradene lopte, igra u odbrani, asistencije, iako možda košgeterski učinak nije bio na nivou kojem to može, sve ostalo je bilo i više nego odlično.  Djevojka koja je prošla sve reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, te godinama je jedna od glavnih uzdanica bh. selekcije, konačno je dočekala ono najbolje plasman na Europsko prvenstvo. 

"Šta god kažem u ovom trenutku, mislim da ne može izraziti sva moja osjećanja. Uspjeli smo nakon 22 godine da se plasiramo na Europsko prvenstvo, što dovoljno govori samo o sebi. Još smo pod velikim utiscima, trebaće nam koji dan da se sve slegne. Mnogo Teška utakmica, ali uspjeli smo. To je ono što će ostati upisano u historiju naše košarke"

Švicarska atipična selekcija, koja je u ovoj utakmici čini se dala i više od svojih mogućnosti. Tijekom čitave utakmice igrale su odlično, te stvarale nam velike probleme u fazi napada posebno, dok su u reketu skupljale jako brzo odbranu.

"Iskreno, u ovako bitnoj utakmici to je bilo i za očekivati. Kada je ulog veliki, nebitno tko je protivnik, uvijek je jako teško doći do cilja, do tog jednog koraka, jedne pobjede do sna."

Courtney Hurt je odigrala fantastičnu utakmicu, pokazala je da je dostojna zamjena Jonquel Jones u ovoj utakmici.

"Moram da naglasim da smo ovu utakmicu igrali bez naše tri bitne košarkašice. Osim Jones, tu nije bilo ni Marice i Tamare važnih kotačića u igri naše reprezentacije. Hurt se odlično uklopila, odigrala sjajnu utakmicu posebno pred kraj kada je bilo najpotrebnije. Pokazali smo  kada je teško da dišemo kao jedna. Zaista smo presretne, te jedva čekamo nastup na Europskom prvenstvu."

Podsjetimo, naša ženska košarkaška reprezentacija zadnji put je nastupila na Europskom prvenstvu u Poljskoj prije tačno 22 godine.

Top Komentari

Pajver
Tako ti je to kada u bilo kojoj reprezentaciji behaje igraju ili treniraju većinom Hrvati ili Srbi onda i ima rezultata
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi