Srbija na nevjerovatan način izgubila od Italije

Ispustili 16 razlike

Srbija na nevjerovatan način izgubila od Italije

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije na otvaranju drugog kruga Svjetskog prvenstva. Orlovi su ispustili 16 razlike i na kraju su izgubili rezultatom 78:76.

Italija je postala prava noćna mora za Srbiju u košarci. Pokazalo se to i danas na Svjetskom prvenstvu jer su nevjerovatnim preokretom došli do trijumfa.

Sporo su oba tima ušla u meč. Postignut je samo poen u gotovo dvije minute igre, a zatim je krenula serija Italije koja je izgledala mnogo bolje na parketu u prvoj dionici.

Spissu je izgledao nezaustavljivo, Italija je imala u jednom trenutku i 10 poena prednosti, no Orlovi su do kraja prve dionice uspjeli spustiti razliku na prihvatljivih minus četiri, 23:19.

Košarkaši Srbije su proradili u drugoj dionici. Serijom od 8:0 prelaze u vodstvo, imali su plus pet, ali dopuštaju protivnicima devet vezanih poena i novi preokret.

Italija je sve do kraja druge dionice imala prednost. Ipak, trojkom Bogdana Bogdanovića u posljednjim sekundama Srbija odlazi na odmor s dva poena prednosti, 42:40.

Oglasi

Odlična igra Srbije viđena je u trećoj dionici. Defanzivno je tim Svetislava Pešića izgledao fenomenalno, Italijani nisu imali lagane poene, a s druge strane Orlovi su koristili svaku šansu da poentiraju i razlika se iz napada u napad povećavala.

Srbija je otišla na 16 poena razlike (60:44) na četiri minute do kraja trećeg perioda i činilo se kako je protivnik definitivno razbijen u ovom susretu.

Međutim, uslijedio je veliki povratak Italije. Na krilima čudesnog Simonea Fontecchija koji je pogađao sve i uz ogromnu pomoć saigrača Azzurri se vraćaju u meč do kraja trećeg perioda koji je zaključen trojkom Datomea za 62:59 u korist Srbije na ulasku u posljednju dionicu.

Italijani su nastavili rešetati koš Srbije i u odlučujućoj četvrtini. Fontecchiju niko ništa nije mogao, pa je na pet minuta do kraja meča njegova selekcija ponovo u prednosti od četiri poena, 69:65.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Slušao je Italijane šut u tim trenucima. Pogađali su sve što su mogli i na kraju su velikim preokretom savladali Srbiju koja je imala šut za pobjedu, no nisu uspjeli zabiti. Stefan Jović nije zabio šut s devet metara.

Simone Fontecchio je bio nevjerovatan i predvodio je Italiju s 30 poena, a s druge strane je Bogdan Bogdanović ubacio 18 koševa.

Top Komentari

K79
eto kako i veliki trener kao Pešić pogriješi na plus 16 vadi iz igre trojicu najbolji a ovi s klupe truba, Italija iskusnija a Fontecio klasa
3 0
Selver
Bravo
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi