Srbija saznala loše vijesti pred nastavak Mundobasketa
FOTO: EPA

Problemi za Pešića

Srbija saznala loše vijesti pred nastavak Mundobasketa

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Srbije odlično je odradila prvu grupnu fazu na Mundobasketu. Upisali su tri trijumfa i prenose maksimalan broj bodova u drugi krug gdje će biti favoriti za prolazak u četvrtinu finala sa pored selekcija Italije, Dominikanske Republike i Portorika.

Ipak, nije moglo bez loših vijesti za Srbiju na ovom Mundobasketu koji se igra u Japanu, Inodneziji i na Filipinima.

U duelu protiv Južnog Sudana nezgodan udarac zadobio je Boriša Simanić, zbog čega je morao hitno na oepraciju.

Simanić je dobio jak udarac laktom u predjelu bubrega, a nakon dodatnih pregleda u bolnici ustanovljeno je da mora biti oeprisan.

Operacija je uspješno završena, Simanić se osjeća dobro, ali Mundobasket je za njega završen.

Ovo je svakako udarac za roster Srbije jer je Simanić imao svoju ulogu u rotaciji.

Oglasi

Tako će Svetislav Pešić do kraja Mundobasketa računati na samo 11 košarkaška u rotaciji.

Srbija i na ovom prvenstvu ima visoke ambicije, a naredni cilj je ulazak u nokaut fazu među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Koliko će povreda Simanića poremetiti selekciju Srbije vidjet ćemo već sutra kada ih očekuje možda i odlučujuća utakmica.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

U petak (1. septembra) će odmjeriti snage sa selekcijom Italije u prvom kolu druge grupne faze i trijumfom bi osigurali plasman u nokaut fazu.

To će biti prilika za Srbiju da se revanšira Azzurima za poraz u osmini finala prošlogodišnjeg Eurobasketa.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Simanic koji je u totalu dobio 5 minuta igre u ove 3 utakmice protiv autsajdera hajde begaj novinar ti i tvoji problemi. Koji levat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi