NBA liga tek počela, a već se sprema veliki trejd - za Embiida daju čak četvoricu sjajnih igrača

Sixersi se odriču kamerunske zvijezde

NBA liga tek počela, a već se sprema veliki trejd - za Embiida daju čak četvoricu sjajnih igrača

Edmir Škorić

Joel Embiid vođa je Philadelphia 76ersa, no i pored toga nije pretjerano sretan i namjerava da mijenja sredinu. Ono što ga najviše muči je to što franšiza ne prati njegove ambicije, a to je osvajanje NBA lige.

Embiid želi napasti prsten, no Phila nema jasan plan kako da to napravi. Stoga su neke najveće zvijezde 76ersa nesretne i planiraju da idu dalje. Među njima su Embiid i James Harden.

Američki insajder koji prati Sixerse, Kieth Pompey, tvrdi da se Embiidu otvara put spektakularnom prelasku u New York Knickse.

Knicksi su odavno bez prstena, zbog čega teško dovode velika imena, ali sada su spremni da idu na sve ili ništa. Knicksi su spremni u Philadelphiju poslati četiri vrhunska igrača kako bi dobili Embiida, a radi se o Juliusu Randleu, RJ Barrettu, Evanu Fournieru i Mitchellu Robinsonu.

Knicksi bi ostali bez bitnih igrača koji su došli do polufinala istočne konferencije prošle sezone, ali bi s Embiidom svakako mogli planirati neke velike stvari.

Oglasi

NBA liga je počela sinoć sa dva meča, gledali smo i sjajan debi Jusufa Nurkića za Phoenix Sunse sa 14 poena i 14 skokova, a u toku večeri odigaće se ogroman broj utakmica. Embiidova Phila i noćas odmara, a u noći s četvrtka na petak gostuje Milwaeukee Bucksima u jednom od derbija.

Sjajni centar u karijeri je odigrao 394 NBA utakmice i na prosjeku je od 27.2 poena, 11.2 skoka i 3.4 asistencije.

MVP prošle sezone NBA lige nedavno je izabrao i reprezentaciju za koju će igrati. Kamerunac je odabrao Sjedinjene Američke Države.

Embiid je rođen u Kamerunu, a ima francuski i američki pasoš. Spominjala se mogućnost da će nastupati za Francusku na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, no to se neće dogoditi.

29-godišnji centar odabrao je Sjedinjene Američke Države. Istakao je želju da vrati američku košarku na vrh svijeta nakon što je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu ova selekcija ostala bez medalje.

Embiid je samo jedna u nizu zvijezdi koje bi se trebale pojaviti u Parizu naredne godine. Očekuje se nastup LeBrona Jamesa, Kevina Duranta, Stephena Curryja, Devina Bookera i drugih zvijezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti