Jasmin Repeša: Nije istina da sam ranije imao dogovor sa ekipom Budućnosti
Jasmin Repeša odlučio je demantovati navode italijanskog novinara.

Odlučio demantovati navode oko preuzimanja ekipe

Jasmin Repeša: Nije istina da sam ranije imao dogovor sa ekipom Budućnosti

E. Oštraković

Početkom sedmice Jasmin Repeša preuzeo je kormilo šefa stručnog štaba Budućnosti iz Podgorice, ali je imao neslavan debi jer je upisao ubjedljiv poraz od Milana u Euroligi od 111:94.

Ipak, pojavila se informacija da je Repeša navodno dao izjavu da je još prije mjesec dana stupio u kontakt sa čelnicima Budućnosti oko preuzimanja ekipe.

Sve to je izazvalo zabunu kod javnosti, obzirom da su iz kluba uvijek izlazili sa stavom da je bivši trener Aleksandar Džikić imao podršku kluba sve do pred sami kraj njegovog angažmana.

Jasmin Repeša je na kraju odlučio da demantuje sve te informacije.

"Prethodnih dana se u medijima plasira informacija i citira moja navodna izjava o tome da sam prije mjesec sa čelnim ljudima razgovarao o eventualnom angažovanju u KK Budućnost Voli, što ovom prilikom jasno i nedvosmisleno demantujem.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Smatram da je prenošenjem ovih netačnih navoda italijanskog novinara stvorena zabluda i nanešena šteta klubu. Niko iz Budućnost Volija me nije kontaktirao u tom periodu.

Nakon utakmice sa Krkom, 24. decembra, predsjednik Budućnosti Dragan Bokan me je pozvao i tada je prvi put inicirana naša saradnja, a nakon utakmice sa Crvenom zvezdom 30. decembra, definitivno smo se dogovorili i preuzeo sam funkciju šefa stručnog štaba, što je jedina istina i o čemu je javnost pravovremeno informisana", izjavio je šef stručnog štaba Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi