Mejdan se zahvalio zlatnim Tuzlankama!

Revijalna utakmica Jedinstvo - kadetska reprezentacija BiH

Mejdan se zahvalio zlatnim Tuzlankama!

E. Dindić

U veličanstvenoj atmosferi velikog Mejdana ponovo smo se prisjetili tog 22. marta 1989. i čarobne noči u Firenci kada su košarkašice Jedinstva Aida rezultatom 74:70 pobijedile Primiđi i postale prvakinje Europe. 

Tuzlanke su tada postale prvi tim bivše države koji se popeo na evropski tron.

Revijalnom utakmicom Jedinstvo Dženex i U16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, večeras su se ponovo evocirale uspomene na jednu od najboljih bh. ženskih košarkaških ekipa ikada.

Aplauzima i ovacijama Mejdan je ponovo pozdravio zlatne Tuzlanke: Draganu Jevtić, Zoricu Dragičević, Stojanku Došić, Jadranku Savić, Maru Lakić i Raziju Mujanović, te "tvorca" šampionske ekipe Mihajla Mikija Vukovića.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Uz prigodan kulturno-umjetnički program legendarnim košarkašicama Jedinstva uručena su priznjanja, te im se još jednom Mejdan zahvalio za najveličastvenije dane u historiji bh. ženske košarke.

Spomenimo, iako nije bila u prvom planu, revijalna utakmica okončana je revijalnim rezultatom 68:68.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi