Lagana pobjeda ŽKK Jedinstvo protiv ŽKK Konjic

Prvenstvo BiH

Lagana pobjeda ŽKK Jedinstvo protiv ŽKK Konjic

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkašice Jedinstva savladale su večeras u Mejdanu ekipu Konjica u susretu 2. kola prvenstva BiH, a konačan rezulat je glasio 82:57.

Domaće košarakašice su kao favoritkinje ušle u meč, a na kraju su takav epitet i opravdale.

Nakon izjednačenih deset minuta igre nakon kojih je domaći tim imao samo poen prednosti (16:15), Jedinstvo je pitanje pobjednika riješilo furioznom drugom dionicom.

Ovaj period igre domaće košarkašice dobijaju 28:8 i tako stvaraju veliku prednost od 21 poena razlike na oluvremenu, 44:23.

U nastavku Jedinstvo lagano završava posao. Nisu gošće iz Konjica uspjele napraviti previše i na kraju su ostale na minus 25., 82:67.

Najefikasnije u pobjedičkom timu bile su Ruščuklić i Feukić sa po 20 poena, dok je Milošević ubacila 19.

Sa druge strane Mustafica je ubacila 16, a dvocifrena je bila i Voloder sa 10 koševa.


Prvenstvo BiH, 2. kolo:

Jedinstvo - Konjic 82:57 (16:15, 28:8, 19:16, 19:18)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Jurčenko 3, Ruščuklić 20, Milošević 19, Razić 2, Nurkić 11, Feukić 20, Ahmetović, Dedić, Dž.Dedić 4, Kamerić, Brčina 3, Begić.

Konjic: Kadić 4, Hero 4, Kavazović 2, Mustafica 16, Ramić 8, Matijanić 8, Džajić, Kozić, Košpo, Kovačević, Voloder 10, Nezirić 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi