Poziv najkorisnijeg igrača NBA lige iznenadio svijet košarke - Odabrao je reprezentaciju
(AP Photo/Matt Slocum)

Embiid odlučio

Poziv najkorisnijeg igrača NBA lige iznenadio svijet košarke - Odabrao je reprezentaciju

Midhat Šljivak

Najkorisniji igrač NBA lige (MVP) Joel Embiid odlučio je igrati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. On je o odluci obavijestio direktora nacionalnog tima Granta Hilla.

Kamerunac Joel Embiid odlučio je nastupati za košarkašku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih država. On je o svojoj odluci danas obavijestio direktora nacionalnog tima Granta Hilla.

Embiid je rođen u Kamerunu, a ima francuski i američki pasoš. Spominjala se mogućnost da će nastupati za Francusku na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, no to se neće dogoditi.

29-godišnji centar odabrao je Sjedinjene Američke Države. Istakao je želju da vrati američku košarku na vrh svijeta nakon što je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu ova selekcija ostala bez medalje.

Embiid je samo jedna u nizu zvijezdi koje bi se trebale pojaviti u Parizu naredne godine. Očekuje se nastup LeBrona Jamesa, Kevina Duranta, Stephena Curryja, Devina Bookera i drugih zvijezda.

Oglasi

Sigurno je da će Amerikanci pod košem dobiti zaista veliko pojačanje i imaju veliku želju da na Olimpijskim igrama u Paruzu pokažu da su oni zaista najbolja košarkaška nacija na svijetu.

Joel Embiid je karijeru započeo 2014. godine. Odabran je kao treći pik prve runde NBA drafta i ekspresno je postao zvijezda Philadelphia 76ersa.

Prošle sezone šestostruki All Star igrač je po prvi put dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP), a dva puta je bio najbolji strijelac.

U profesionalnoj karijeri 213 centimetara visoki košarkaš je na prosjecima od 27.2 poena i 11.2 asistencije po utakmici. Kompletnu karijeru je proveo u 76ersima.

Top Komentari

TurgutBayraktar
Koji aptal
0 0
*p!p!t@*
Ovoga lika mi je već žao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi