Spektakl za udžbenike: Njemačka šokirala SAD i zakazala finale Svjetskog prvenstva sa Srbijom!

Fenomenalna utakmica

Spektakl za udžbenike: Njemačka šokirala SAD i zakazala finale Svjetskog prvenstva sa Srbijom!

Esmer Oštraković

Fenomenalno polufinale Svjetskog prvenstva u košarci priredili su košarkaši SAD-a i Njemačke, a konačnim ishodom iznenađen je cijeli svijet. Naime, favorizovana reprezentacija SAD-a poražena je od Njemačke koja je izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva. Konačan rezultat bio je 113:111.

Od samog početka utakmice reprezentativci Njemačke igrali su veoma hrabro, a osim početnog vodstva od 2:0 SAD je to kom cijele prve četvrtine "ganjao" zaostatak.

Konstantno je prednost Njemačke u prvoj četvrtini bila šest razlike, ali su uspjeli u jednom trenutku da je povećaju na deset razlike, pri rezultatu 25:15.

Na odmor se ipak otšilo sa jako malom prednosti Njemačke od 33:31, a u drugoj četvrtini viđena je dosta bolja igra SAD-a.

Uspjeli su favorziovani košarkaši SAD-a da preokrenu rezultat u svoju korist, ali nikako im nije išlo za rukom da se odlijepe rezultatski.

Oglasi

Na odmor se otišlo pri rezultatu 60:59 za SAD i već tada je svima bilo jasno da Njemačka neće biti lagan zalogaj za SAD kao što se to mislilo.

Treća četvrtina ponovo je donijela fenomenalnu igru Njemačke i u napadu, ali ovaj put i odbrani i tokom cijele ove dionice imali su prednost.

Uspjeli su treću četvrtinu košarkaši Njemačke da dobiju sa 35:24, a to je značilo da u posljednji period igre ulaze sa vodstvom od deset razlike.

Posljednja četvrtina donijela je mnogo, mnogo nervoze u dvorani, posebno kada je riječ o košarkašima Njemačke.

Topila se njihova prednost koju su stekli u trećoj četvrtini, a u napadu su prelako trošili šuteve.

Oglasi

Tri minute prije kraja utakmice rezultat je bio 108:103 u korist Njemačke. Naredna minuta prošla je jako sporo za Njemačku, a rezultat je bio 108:105.

Ipak, serija Njemačke od 5:0 u posljednjoj minuti bila je dovoljna da se ostvari nevjerovatna pobjeda i da se zakaže finale protiv Srbije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji u reprezentaciji Njemačke bio je Obst koji je potigao 24 poena, a Wagner je dodao 22 poena.

Sa druge strane Edwards je bio najefikasniji kod SAD-a sa 23 ubačena poena.

Top Komentari

mrkva
Srecnije reprezentacije od Srbije nema. Znaci sad se nece mjesec dana skidat iz vijesti. Pa Nurkic i Musa su sami jaci od Njemacke. Kako su oni dosli do finala. Sramotno jedna rijec. Cuj Milutinov Dobric.
3 5
Hashim_Kuchuk_Hoki
Srbija uzima zlato lakše od očekivanog.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi