LeBron vidno iznerviran spremio strašan tim za Olimpijske igre, a ostalima ostaje samo da učestvuju

Nakon četvrtog mjesta na Mundobasketu

LeBron vidno iznerviran spremio strašan tim za Olimpijske igre, a ostalima ostaje samo da učestvuju

E. Škorić

Sjedinjene Američke Države razočarale su na Svjetskom prvenstvu u košarci. Očekivalo se zlato za NBA zvijezde, ali osvojeno je tek četvrto mjesto, pa je izostala i bilo kakva medalja.

Veliko je to razočarenje za Amerikance, koji su na Mundobasket doputovali u šarolikom sastavu i bez onih najvećih zvijezda, ali svejedno se mislilo da bi igrači poput Brunsona, Edwardsa, Reavesa, Ingrama... mogli da obraduju naciju novim zlatom.

Nakon velikog razočarenja, jedan od najboljih NBA košarkaša u historiji, LeBron James, odlučio je da se aktivira i da povede vrhunske zvijezde na Olimpijske igre u Pariz narednog ljeta.

Jasno je da su Olimpijske igre posebni izazovi za Amerikance i za sve košarkaše iz NBA lige, te da im Mundobasket koliko god bio uzbudjiv, nije toliko ni atraktivan ni privlačan.

LeBron James odlučan je da se pri kraju karijere bori za još jedno zlato. Osim toga, navodno je odlučio uvjeriti druge zvijezde poput Jaysona Tatuma, Kevina Duranta, Stephena Curryja ili Anthonyja Davisa da mu se pridruže.

Oglasi

Curry nije nikada igrao na OI, ali je osvajao Mundobasket 2010. i 2014. godine. Također, u opticaju su i druga velika imena poput Devina Bookera, De'Aarona Foxa ili Kyriea Irvinga. Ostvare li se želje Jamesa, teško da će iko moći da parira ovakvom sastavu SAD-a.

Otkako su Sjedinjene Države poslale Dream Team na Igre u Barceloni 1992., nisu uspjele osvojiti samo jedno olimpijsko zlato, ono u Atini 2004. koje je osvojila Argentina.

LeBron je bio u tom izdanju u kojem je stigao do bronce. Kasnije će okusiti olimpijsku slavu u Pekingu 2008. i Londonu 2012., porazivši Španiju u oba navrata koja je imala nezaboravne nastupe i nije bila daleko od pobjede.

To finale prije 11 godina bilo je posljednji put da je košarkaš Lakersa igrao s timom Sjedinjenih Država.

S obzirom da će sljedeće godine napuniti 39 godina, jasno je da je blizu kraj njegove veličanstvene karijere, ali Kralj želi da ode sa stilom - osvajanjem još jednog zlata.

Podsjećanja radi, u nedjelju su finale Svjetskog prvenstva u košarci igrali Njemačka i Srbija, a Nijemci su na kraju stigli do historijskog zlata.

Top Komentari

Bajernovac
Rici magarce dok trava naraste..evo Njemci Nowitzkog ce dovesti..serem vam se na boje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije