Litvanac poput tenka: Snažni centar raznio saigrača na predstavljanju
Foto - Screenshot

Valančiunas u elementu

Litvanac poput tenka: Snažni centar raznio saigrača na predstavljanju

M. Šljivak

Litvanska zvijezda Jonas Valančiunas bit će uz Domantasa Sabonisa glavna uzdanica ove selekcije na predstojećem prvenstvu Evrope.

Snažni centar New Orleans Pelicansa odazvao se na poziv u nacionalni tim ovog ljeta i Litvanci od 30-godišnjeg košarkaša imaju velika očekivanja.

Valančiunas važi za jednog od najsnažnijih košarkaša Evrope, a zašto je to tako pokazao je pred jučerašnji prijateljski meč protiv selekcije Finske.

Tokom ceremonije predstavljanja Valančiunas je malo pretjerao i gotovo je raznio saigrača iz reprezentacije Ignasa Brazdeikisa.

Brazdeikis se pokušao 'pozdraviti tijelom' s NBA zvijezdom. Ipak, Valančiunas je za saigrača bio suviše snažan i odnio ga je poput tenka.

Oglasi

Nije Brazdeikisu bilo svejedno zbog onog što se desilo. Dobro je i prošao u ovom naletu jer je dobio zaista žestok udarac od strane snažnog centra.

Na parketu je Valančiunas također dominirao protiv Finske. Za 17 minuta na parketu ubacio je 18 poena i imao je 10 skokova u pobjedi od 87:52.

Podsjetimo, selekcija Litvanije igrat će na Eurobasketu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine i Jusuf Nurkić će pod košem sigurno voditi veliku borbu s Valančiunasom. Bit će to sudar istinskih titana.

Jonas Valančiunas je već 10 godina u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a pored New Orleans Pelicansa igrao je još za Memphis Grizzlies i Toronto Raptors.

U karijeri je ovaj 30-godišnji košarkaš na prosjeku od 13.4 poena i 9.5 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi