Litvance je zanimalo da li će im se na Eurobasketu suprotstaviti Nurkić, a selektor im je odgovorio

Sinoć nakon utakmimce

Litvance je zanimalo da li će im se na Eurobasketu suprotstaviti Nurkić, a selektor im je odgovorio

E. Ganibegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Vilniusu poražena od domaće selekcije Litvanije 77:56 u 4. kolu kvalifikacija za Mundobasket.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj su se iz bh. tima obratili selektor Vedran Bosnić i igrač Džanan Musa.

Litvance je, između ostalog, zanimalo da li će na Eurobasketu nastupiti Jusuf Nurkić, član Portland Trail Blazersa. Podsjetimo, s ovom reprezentacijom se sastajemo i na tom takmičenju.

Selektor Vedran Bosnić imao je spreman odgovor:

"Nurkić je neko ko sigurno može pomoći ovom timu. Također, i Litvanija će imati drugačiji tim na Eurobasketu. Ipak, nadam se da ćemo biti na najvišem nivou i probat ćemo pobijediti Litvaniju".

Inače, sjajni košarkaš Portland Trail Blazersa ima jake bolove u peti (Plantarni fascitis) i bit će prinuđen da pauzira četiri sedmice, počevši od 23. februara.

Nurkić je s bolovima u peti igrao od septembra. Sada je jednostavno morao na pauzu kako se stvari ne bi zakomplikovale i slijedi mu mirovanje.

Što se Eurobasketa tiče, koji je na rasporedu od 1. do 18 septembra, naša selekcija se nalazi u grupi s Litvanijom, Mađarskom, Francuskom, Njemačkom i Slovenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi