FIBA se pita ono što zna svako u BiH!

Nakon nove fenomenalne partije

FIBA se pita ono što zna svako u BiH!

A. Čaušević

Iako nije rođena Bosanka i Hercegovka sigurno je da se osjeća takvom. 

Jonquel Jones s punim pravom nosi epitet najbolje košarkašice današnjice, zna to svako ko detaljnije prati žensku košarku.

Jones je rođena na Bahamima, ali nastupa za reprezntacijuBiH. U nekoliko posljednjih dana ponovo je pokazala vrhunsku klasu na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo.

Jonquel Jones je ponovo bila fenomenalna te je potpuno zasluženo proglašena MVP-jem kvalifikacionog turnira igranog u Osaki.

Popularna "Dama s Bahama" protiv Japana je upisala 36 poena i 23 skoka, a protiv Kanade je na svom kontu imala 15 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Nekoliko sati kasnije nakon pobjede nad Japanom i FIBA se na društvenim mrežama zapitala da li je Jones najbolja na svijetu nakon objavljenog videa na kojem pogađa za tri poena.

Bosancima i Hercegovcima sigurno nema bolje, a na ostalim je da sami odluče...

Top Komentari

Kiss
Svaka čast trenutno najbolja na svijetu 100%,da nam bude živa i zdrava
12 0
roki-rokic
Ne da je najbolja nego je daleko ispred svih. Ovoj curi treba dati mjesto presednika drzave a ona tri Klona maknuti sa vlasti.Ona je vise dala za promociju drzave za godinu dana nego politicari svi za 30 godina.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi