Jusuf Nurkić ne dolazi na reprezentativno okupljanje

BiH u ključnim utakmicama bez najveće zvijezde

Jusuf Nurkić ne dolazi na reprezentativno okupljanje

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić propustit će još jedno reprezentativno okupljanje.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje će u odlučujuće susrete grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske i Belgije ući bez Nurkića, koji je svoju posljednju utakmicu za BiH odigrao još prije dvije godine protiv Švedske.

Jusufu Nurkiću ističe ugovor sa Portlandom i od 1. jula će biti ograničeno slobodan igrač, tako da će moći pregovarati sa drugim timovima. Bh. centar, koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, je trenutno očigledno fokusiran na klupsku karijeru i ne želi rizikovati povredu pred prvi veliki ugovor koji treba potpisati i koji se mjeri desetinama miliona dolara.

Uprkos NBA pravilima koja su po ovom pitanju dosta rigorozna, u prošlosti su brojne NBA zvijezde plaćale osiguranje i dolazile nastupati za svoje reprezentacije (Divac, Stojaković, Parker, Nowitzki, Scola, Ginobilli...), ali sa Nurkićem je ovoga puta situacija nešto drugačije i njegove misli su okrenute prema budućnosti u NBA ligi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Košarkaška reprezentacija BiH će protiv Francuske igrati 29. juna u Tuzli, a Belgije 2. jula u Antwerpenu.

Top Komentari

Kettenhund
Ovog decka niko nikada nije posmatrao kao covjeka, jer ovdje niko nije covjek. Ovdje si roba, smece, alat, dok sluzis, priznaju ti nesto. Ali i to nesto sto ti se priznaje, bude samo onako podlo, hinjski, "zavrsi ti meni lafe posao" pa ko te onda...". Njegovo licno pravo je da li ce igrati ili ne. Ako odluci da igra, treba mu se zahvaliti. Jer on ima jedan zivot, ima svoje vrijeme, i to treba da se postuje. Ako odluci da ga iskoristi igrajuci za zemlju u kojoj je rodjen, a koja mu NISTA nije dala, kapa do poda. Ako odluci da vrijeme posveti nekim drugim zanimacijama u zivotu, kojih je bezbroj, opet kapa do poda. Kada god neko pocne da pljuje na sportistu sto nece da igra za svoju zemlju, padnu mi na um oni nesretnici koji su najljepse godine zivota proveli u rovu, nebitno cijom ideologijom zamadjijani, pa danas kada nemaju nista izadju na ulicu na proteste za osnovna ljudska prava... Ljudi ih gledaju sa podsmijehom, klosari kaze, sta hoce ovi sad opet... Tako i ti Juka, samo ti svojim putem, da sutra obje noge slomis za Bosnu, niko te se sjetio ne bi... Mozda kroz komentar: "Vidje li levata kako pade!?".
44 14
Bulle
Sta pisete o njemu?? Ja ga ne bi spomeno uopste.Boli nas racku jel dao poen ili nije kad ne zeli da igra za repku.Treba postovat ljude koji zele nesto a nije ne valja ovaj onaj ... Idi Juka slusaj Baju i igraj klupsku kosarku!
24 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi