Problemi u KŽK Čelik: Sedam igračica u izolaciji, prekinut trenažni proces
Trenerica Čelika pozitivna je od prošlog petka, a sve ostale igračice su u izolaciji i prekinut je trenažni proces

Od prošlog petka pozitivna i trenerica kluba

Problemi u KŽK Čelik: Sedam igračica u izolaciji, prekinut trenažni proces · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U košarkaškoj Premijer ligi BiH za žene odigrana su četiri kola. Dvije utakmice četvrtog kola su odgođene, a to je meč Jedinstva i Čelika, te Konjica i Brčanke.

Kada je u pitanju meč odnosno derbi 4.kola koji je trebao biti prošlog vikenda odigran u Tuzli između Jedinstva i Čelika on je odgođen zbog toga što je trenerica Aida Kalušić iz KŽK Čelik pozitivna na koronavirus, dok je još par igračima imalo simptome, te se nalaze u izolaciji.

Ova utakmica trebala je da se igra u novom terminu i to sutra u Tuzli, ali kako saznaje naš portal od toga neće biti ništa. Naime pored trenerice koja je pozitivna od prošlog petka na koronavirus i koja se nalazi u kućnoj izolaciji još sedam igračica su sa simptomima.

Kako smo saznali iz kluba, trenažni proces je prekinut i ovih sedam igračica su izolaciji. Higensko-epidemiološke služba ih je kontaktirala i dala upute oko pregleda i eventualnih testiranja jer u Zenici je problem s testovima, odnosno testiranjem.

Kod većine igračica je prisutna povišena temperatura, te su izgubljena čula mirisa i ukusa. KŽK Čelik je u 2.kolu igrao protiv Mladog Krajišnika u gostima, te protiv Jumpera u Zenici, te se ispostavilo da su poslije nekoliko dana ovi timovi imali pozitivne igračice.

Prije početka same lige kao što je bilo i naloženo sve igračice KŽK Čelik su se testirale i imale su negativan test na Covid-19. Sigurno da Zeničanke neće moći igrati četvrto i peto kolo Premijer lige, a o tome je obaviješten i Komesar takmičenja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ova situacija sa Covidom-19 će sigurnoizazvati velike probleme u sistemu takmičenja, ali ovo treba biti i poziv za sve klubove da budu oprezni, te da se odgodi svaka utakmica koja može dovesti bilo koju ekipu u situaciju u kojoj se trenutno nalazi klub iz Zenice.

Po uzoru na države iz regiona, klubovi se mogu dogovarati naknadno o terminima utakmica, jer je moguće sve ispoštovati u roku kad bi se igralo srijeda-subota, naravno uz odobrenje KSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi