Kalušić: Plasman u doigravanje i završnicu Kupa su dovoljan motiv za nas pred meč protiv Play-Offa
Trenerica ŽKK Čelik vjeruje da će njezine izabranice dati svoj maksimum, te ostvariti veoma važnu pobjedu u derbiju 16.kola

Derbi 16.kola lige BiH za košarkašice

Kalušić: Plasman u doigravanje i završnicu Kupa su dovoljan motiv za nas pred meč protiv Play-Offa

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Za vikend su na programu utakmice 16.kola lige BiH za košarkašice. Svakako da će u fokusu biti duel u Zenici, gdje se sastaju ekipe ŽKK Čelik i ŽKK Play-Off iz Sarajeva.

Ova utakmice biće od velike važnosti jer pored toga što će se računati kao prvenstvena, odlukom Saveza, ko pobijedi u subotu, ide na završnicu Kupa BiH. Svakako da je veliki motiv pred igračicama obje ekipe, a nadamo se da će u subotu u zeničkoj Areni uživati svi oni koji dođu gledati ovaj meč.

Čelik i Play-Off su na omjeru od 11 pobjeda i četiri poraza, te će utakmica u Zenici odlučiti sigurno jednog sigurnog člana doigravanja za prvaka BiH. Svjesni važnosti utakmice su i u domaćem taboru, te su uprkos povredama pojedinih igračica. spremne za meč protiv tima iz Sarajeva.

"Zbog problema s povredama, prethodni period nismo trenirali kako smo navikli i to se odrazilo na rezultate u posljednja tri kola. Od početka ove sedmice smo u punom pogonu, oporavile su nam se neke igračice i spremni dočekujemo narednu utakmicu. Utakmica je od velike važnosti za nas, a sigurno i za protivnika. Ako pobijedimo učvrstit ćemo treću poziciju, a pobjeda vjerovatno znači i sigurno mjesto u doigravanju, uz to pobjednik utakmice u subotu ide na završnicu Kupa BiH. Zaista imamo dovoljno motiva da u subotu damo svoj maksimum i ostvarimo pobjedu, te naše ciljeve u ovoj sezoni", kazala je za SportSport.ba trenerica ŽKK Čelik, Aida Kalušić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Utakmica između ŽKK Čelik i ŽKK Play Off igra se u subotu u zeničkoj Areni od 17 sati.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Sretno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti