Show Dončića i Jokića u Ljubljani

Pobjeda Slovenije nad Srbijom

Show Dončića i Jokića u Ljubljani

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobijedila je večeras u Ljubljani selekciju Srbije u prijateljskom meču rezultatom 97:92.

Dvorana Stožice bila je krcata. Navijači su napravili spektakularnu atmosferu, a na parketu su se velike NBA zvijezde pobrinule za istinsko uživanje u košarci.

Večeras su svoj show imali Luka Dončić i Nikola Jokić koji su pružili zaista fenomenalne partije i obradovali su publiku u Stožicama.

Dosta izjednačena košarka igrala se u prvom periodu. Srbija je ta koja je za nijansu više pokazala i imala je četiri poena prednosti nakon 10 minuta igre (21:17).

Obje selekcije su imale svoje trenutke i u drugoj dionici. Zahvaljujući Luki Dončiću Slovenci su ipak uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i oni su ti koji su vodstvom otišli na veliki odmor. Bilo je plus tri, 45:42.

Dončić je nastavio puniti koš Srbije i u nastavku. Zvijezda Dallasa bila je nezaustavljiva za sve, ali nijedna selekcija nije uspjela da se ozbiljnije odvoji pa se u posljednjih 10 minuta ušlo s dva poena prednosti u korist Slovenije, 67:65.

Odluka o pobjedniku ovog meča pala je u posljednjoj dionici. Neizvjesno je bilo do samog kraja, a nakon 40 minuta pobjednika nije bilo (86:86).

U dodatnih pet minua Slovenci su ipak bolji tim. Uspjeli su prelomiti utakmicu na svoju stranu i došli su do pobjede u ovom duelu.

Luka Dončić je briljirao u ovom meču. Za 35 minuta na parketu košarkaš Dallasa je ubacio 34 poena, imao je devet asistencija i pet skokova.

S druge strane briljirao je Nikola Jokić. MVP NBA lige je za 33 minute imao 26 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Top Komentari

user13
user13
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije