Garnett sluša i ne vjeruje šta priča Pierce: "Ne znaš kroz kakva s*anja su prošli Srbi i Hrvati"

Kevin Garnett se poprilično naljutio

Garnett sluša i ne vjeruje šta priča Pierce: "Ne znaš kroz kakva s*anja su prošli Srbi i Hrvati"

Midhat Šljivak

Paul Pierce stao je uz Gilberta Arenasa u priči kako su evropski igrači premekani. Njihovo mišljenje ne dijeli legendarni Kevin Garnett koji je bio spreman i za svađu s nekadašnjim saigračem.

Kevin Garnett odlučio je staviti tačku na priču Paula Piercea kako su evropski igrači mekani. The Truth je kao i Gilbert Arenas pobornik priče o mekoći igrača sa Starog kontinenta koji dođu u najjaču košarkašku ligu svijeta.

Pierce je nedavno Evropljane, posebno Francuze poprilično ponizio riječima: "U NBA ligi niko evropske igrače ne smatra žestokim, posebno Francuze. To je istina. Ne znam kako je u drugim sportovima, ali nijedan Amerikanac ne smatra Francuze ili Evropljane žestokim. Oni su fini ljudi koji vole jesti peciva", ispalio je Pierce.

Legendarni Kevin Garnett ne misli tako. On dobro zna kroz šta su neki od NBA košarkaša, posebno iz bivše Jugoslavije, prošli kao klinci.

"Evropski igrači dolaze iz pravog s*anja. Dolaze iz rata. U školu su išli tokom rata dok su padale bombe. Govorim o Srbima i Hrvatima", rekao je Garnett, a zatim je žestoko reagovao na riječi Paula Piercea.

Oglasi

"Nije do toga u čemu su bili, nego na koji način su doživjeli", istakao je Pierce, a Garnett je nastavio:

"Pričaš kao da su američki igrači posebni i jedinstveni u tome. Naša situacija je drugačija, evropski igrači dolaze iz drugačijeg života. Kada kreneš kopati po prošlosti, oni su mekani u odnosu na američke košarkaše. Međutim, oni su zapravo agresivni, ali ne pretjeruju i zbog toga je pretpostavka da su mekani", istakao je Garnett i na kraju je iznerviran poručio Pierceu.

"Ne čačkaj mečku"...

Arenas: "Ovo više nije naša košarka"

Posebno žestok prema evropskim košarkašima je Gilbert Arenas. On bi im rado svima vidio leđa jer smatraju da su upropastili NBA ligu.

Oglasi

"NBA je ukinula agresivnu košarku kako bi se otvorila prema Euroligi. Evropljani su počeli dolaziti, liga je za njih bila preteška, pa su im omekšali pravila".

"Ovo više nije američki stil, ovo nije naša liga već evropska. Ovo je liga tricaša jer se kopira evropski stil igre. Žele što više klinaca iz Evrope kako bi se mogao proširiti posao", rekao je Arenas kojem ne bi bilo krivo da svi Evropljani napuste ligu.

Arenasov komentar izazvao je pravu buru. Ipak, očigledno da nije jedini koji ne podnosi igrače koji nisu iz SAD-a i Paul Pierce je jedan od njih.

Sreća pa ima pravih poznavaoca igre koji dobro vide šta se dešava u najjačoj ligi svijeta.

Top Komentari

Sipuga
Pa srbi nisu uspili proci ni kroz ckapi oni su na paksu izasli a ovaj garonja prica o ratu pa jevem te nepismena idiotu u 2026 neznas uzet google otvoriti prije nego sto otvoris gubicu i pricas gluposti
3 1
AlphaStrong
Sve mi nešto žao srba kroz šta su prošli, jadni nevini. Šta misliš brate @BosanskaSvedska
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti