Kiks Viteza, nova pobjeda HKK Brotnja
Košarkaši Brotnja trijumfom su u Busovači učvrstili prvo mjesto na ljestvici košarkaške lige KS Herceg Bosne. Foto: www.citluk.ba

Deveto kolo košarkaške lige KS Herceg Bosne

Kiks Viteza, nova pobjeda HKK Brotnja

Deveto kolo košarkaške lige KS HB započelo je već u srijedu a završeno danas utakmicom u Busovači između domaćina i Brotnja. U ovom kolu slobodna je bila ekipa HKK Zrinjski II a zaostalu utakmicu će mladi Plemići s Čapljinom odigrati u srijedu.

HKK Grude – HKK Široki II    86 : 80

Izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj smo vidjeli čak 24 trojke odigrana je u dvorani Bili brig a pobjeda je na kraju otišla u ruke iskusnijih momaka iz Gruda. Da će biti konkurentni ovu utakmicu, mladi Širokobriježani su pokazali odmah na startu i prvu četvrtinu rješili u svoju korist rezultatom 33-17 a predvodio ih je Mate Šušak koji je u ovom periodu ubacio 13 poena. Vidjevši da im neće biti nimalo lako, Gruđani ubacuju u brzinu više te do poluvremena smanjuju zaostatak ma - 6 a onda u trećoj četvrtini rade i rezultatski preokret te u zadnju četvrtinu ulaze sa sedam poena viška. Gosti su uspjeli pred sami kraj prići na -4 ali više od toga nisu mogli. Najzaslužniji za pobjedu domaćina bili su Zlatko Galić sa 25 poena , 9 skokova i 8 asistencija dok je Nikola Andrijanić ubacio 23 poena uz 6 skokova. Kod gostiju je prednjačio Šušak sa rekordom sezone od 39 poena dok je Josip Čović dodao 14.

HKK Ljubuški – OKK Vitez   90 : 77

Drugu pobjedu u sezoni zabilježili su košarkaši Ljubuškog. Dosta oscilacija u igri vidjeli smo kod obje ekipe a domaćini su uspjeli prelomiti utakmicu početkom zadnje četvrtine kada odlaze na +7 i mirno privode utakmicu kraju. Kod Ljubuškog dvojac Gašpar- Džajić je bio na visokom nivou sa 24 odnosno 23 poena dok je double-double učinak zabilježio David Mikulić ( 17+12). Kod gostiju tri igrača su zabila skoro sve poene : Križanović 26, Oroz 21 i Blaškan 20 poena.

HKK Posušje – HKK Čapljina    93 : 77

U derbiju ovog kola u Posušju zasluženu pobjedu je odnijela domaća ekipa i izjednačila se s Grudama sa drugom mjestu. Osim početnih 8-4 gosti u ostatku utakmice nisu vodili nijednom, a uz skraćenu rotaciju od šest igrača i 14 ubačenih trojki domaćina poraz je bio neizbježan. Ante Ramljak je bio najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe sa 25 poena, Ante Begić je dodao 18 uz 9 skokova i 6 asistencija a Ante Leko 17 uz 12 skokova. Kod gostiju rekord sezone od 48 poena ( 6 trojki, slobodna bacanja 18-21)  je ubacio Milan Lužajić dok je Denis Milinović dodao 18.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

KK Busovača – HKK Brotnjo    58 : 66

Pobjedu za potvrdu jesenje titule ostavarili su košarkaši Brotnja na neugodnom gostovanju u Busovači. Iako je ovo bio dvoboj fenjeraša i lidera prvenstva, stanje na terenu nije izgledalo tako. Domaćini su sve do početka zadnjeg perioda bili konkurentan rival ali veći kvalitet i iskustvo kod gostiju su bili presudni u momentima kad se utakmica lomila. Brotnjo su predvodili Mašić sa 16 poena i Marković sa 14 poena dok je kod Busovače opet odličan bio Babić sa 25 poena i 9 skokova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi