Vitez nadigrao Grude, Brotnjo slavio protiv Posušja
Ranko Križanović s 34 poena je potopio HKK Grude i Vitez je došao do druge vezane pobjede u ligii Herceg Bosne.

Osmo kolo košarkaškog prvenstva Herceg Bosne

Vitez nadigrao Grude, Brotnjo slavio protiv Posušja

U osmom kolu lige Herceg Bosne odigrane su samo tri utakmice. Vitežani su kod kuće došli do vrijedne pobjede nad Grudama a Brotnjo je nakon trijumfa u Mostaru kod kuće dobilo neugodne Posušake.

OKK Vitez – HKK Grude  76 : 70

Drugu vezanu pobjedu ostvarili su košarkaši Viteza. Utakmica je bila u egalu do samog kraja kada pri rezultatu 67-67 Križanović i Blaškan ubacuju 7 poena za trijumf domaćina. Vrhunsku predstavu je opet pružio Križanović sa 34 poena a odlično ga je pratio Oroz sa 19. Kod Gruda Galić je ubacio 14  a Leko i N.Andrijanić po 12.

HKK Široki II – KK Busovača   88 : 62

Do četvrte pobjede stigli su mladi košarkaši Širokog nakon što su danas ubjedljivo savladali goste iz Busovače. Visoka pobjeda pružila je šansu svim igračima a najviše su se istakli Ćutuk sa 16 te Čović i Šakota sa 13 poena dok je kod gostiju najbolju utakmicu vjerovatno u karijeri odigrao Ivan Babić ubacivši 23 poena uz 11 skokova.

HKK Brotnjo – HKK Posušje   68 : 61

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

U posljednjoj utakmici današnjeg programa koja je bila i derbi ovog kola Brotnjo je pobijedio Posušje i tako se izdvojio na vrhu ljestvice. Utakmica je bila izjednačena sve do 4 minute do kraja kad najprije Pervan trojkom pa onda Planinić ubačajem za dva odvode svoju ekipu na velikih 9 razlike što se pokazalo nedostižnim za goste. Najzaslužniji za pobjedu Čitlučana bili su Karlo Pervan sa 15 poena ( trojke 3-3) i Branimir Mašić sa 14 poena i 9 skokova dok je opet blizu triple-double učinka bio Marković sa 11 poena, 8 skokova i 9 asista. Kod Posušja najraspoloženiji su bili Ante Begić sa 21 poenom ( trojke 7-12)  i Ante Ramljak 20 poena.

Utakmica Čapljina- Zrinjski II je odgođena za naredni vikend zbog obiteljske tragedije koja je pogodila košarkaša Čapljine Branislava Radaka čiji su roditelji smrtno stradali u prometnoj nesreći dok je slobodna bila ekipa Ljubuškog. 

Promo

Top Komentari

Prazina
Drago mi za Brotnjo, vraćaju se gdje im mjesto. Zaslužili ljudi. Bore se ko lavovi.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi