Liga KSHB: Brotnjo slavilo u Mostaru
Brotnjo je nakon preokreta slavilo u Mostaru nad Zrinjskim II

Čitlučani ostali na vrhu ljestvice

Liga KSHB: Brotnjo slavilo u Mostaru

Odigrano je i sedmo kolo košarkaškog prvenstva Herceg Bosne nakon kojega je HKK Brotnjo ostalo liderom ovog natjecanja

Zrinjski II – Brotnjo   56 : 69

Košarkaši Brotnja su došli do svoje pete pobjede u sezoni i zadržali vrh ljestvice. Početak utakmice je u potpunosti pripao domaćim košarkašima koji su cijelo prvo poluvrijeme dominirali na oba kraja terena i na poluvrijeme otišli sa + 7. Totalno drugu priču donosi nastavak utakmice. Brotnjo u trećoj četvrtini predvođeno Markovićem i Planinićem radi veliku seriju 21 – 0 i gasi sve nade domaćih košarkaša za bilo kakav povratak u utakmicu. Spomenuti dvojac Marković i Planinić su najzaslužniji za pobjedu gostiju; Marković je zabilježio rijetko viđen triple-double učinak od 16 poena, 11 skokova i 11 asistencija dok je Planinić ubacio 17 za samo 22 minute. Pajić sa 17 i Obradović sa 16 poena su bili najistaknutiji kod Zrinjskog.

Grude – Ljubuški   93 : 72

Košarkaši Gruda su zabilježili svoju petu pobjedu u sezoni. Nakon malih problema u prvom poluvremenu, domaći košarkaši ubacuju u višu brzinu i lagano privode utakmicu kraju. Trener Gruda je podjednako raspodijelo minutažu svim igračima a najefikasniji su bili N.Andrijanić sa 17 i Galić sa 16 poena. Kod gostiju Džajić je ubacio 25 poena.

Posušje – Široki II   81 : 58

Sa dobrim igrama su nastavili košarkaši Posušja i ubilježili laganu pobjedu nad mladićima iz Širokog. Kod Posušja najefikasniji su bili A.Ramljak i Čutura sa 17 poena dok su Šušak i Čović najviše pokazali kod gostiju ubacivši po 12 poena.

Busovača – Vitez   57 : 98

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Susjedski derbi pripao je gostima iz Viteza. Već nakon prve četvrtine koju su gosti riješili rezultatom 18-3 bilo je jasno u kojem će smjeru ići utakmica. Križanović je odigrao maestralnu utakmicu sa 34 poena, 9 skokova i 8 asistencija a pratili su ga Preljević sa 16 i Oroz sa 12 poena. Kod Busovače jedini dvoznamenkasti su bili Draganović sa 12 i Mešinović sa 11 poena. 

Slobodna je bila ekipa HKK Čapljine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi