Doživio je beogradska čuda, ostao bez riječi, pa odabrao bolje: "Oni su glasniji"

Evans iskren

Doživio je beogradska čuda, ostao bez riječi, pa odabrao bolje: "Oni su glasniji"

Midhat Šljivak

Navijači KK Crvena zvezda i KK Partizan važe za najbolje u Euroligi. Dosta je košarkaša koji se potpuno pogube kada dođu u Beograd, a košarkaš Žalgirisa Keenan Evans Grobare smatra malo glasnijim.

Košarkaš litvanskog Žalgirisa Keenan Evans oduševljen je navijačima Crvene zvezde i Partizana. 27-godišnjak je imao priliku dosta puta igrati pred vatrenim navijačima beogradskih klubova, a kao glasnije je odabrao 'partizanovce'.

"Navijači oba tima prave vrhunsku atmosferu i tamo je uvijek zabavno igrati. Ipak, mislim da su navijači Partizana malo žešći", riječi su ovog američkog košarkaša.

Evans je prošle nedjelje na gostovanju u Beogradu protiv Crvene zvezde bio izuzetno ljut. Razlog je ubacivanje predmeta nakon poraza crveno-bijelih.

"Ne volim kad ljudi ne poštuju igru bez obzira da li su odluke sudija dobre ili loše. Razumijem frustraciju i bijes, ali bacanje stvari na parket kvari sliku navijača.", istakao je Evans i dodaje:

Oglasi

"To je veoma opasno. Igrači se tako mogu povrijediti. Volio bih da se ovako nešto ne dešava, ali nažalost, tako je", poručio je on.

Evansu Igokea bila odskočna daska

Interesantno je svakako da je KK Igokea bila odskočna daska za Keenana Evansa.

On je 2019. godine potpisao za bh. prvaka s kojim je osvojio titulu, a stigao je s iskustvom igranja u G ligi i na Texas Tech univerzitetu.

Potom je otišao u izraelski Hapoel Haifu, nakon godinu dana postao je član Maccabija iz Tel Aviva, a od 2022. godine je u Žalgirisu i igra zaista odlično.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ovo je prvi evropski tim u kojem sam ostao više od godinu dana. Poseban je osjećaj igrati u državi gdje je košarka kao religija", rekao je Amerikanac za Basket News.

Sjajni bek ove sezone u Euroligi prosječno bilježi 17.1 poen, četiri asistencije i gotovo tri skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi