KK IBU Spartans nakon velikog preokreta do nove pobjede, brutalna partija Amira Dovadžije
Imao je Konjic sve u svojim rukama, ali domaći košarkaši uspjeli su da preokrenu susret u svoju korist i ostvare pobjedu

Domaći košarkaši ostvarili važnu pobjedu

KK IBU Spartans nakon velikog preokreta do nove pobjede, brutalna partija Amira Dovadžije

Emir Dindić

U okviru redovnog kola A1 lige za košarkaše IBU Spartansi na svom terenu dočekali su košarkaše Konjica . Nakon velike drame pobjedu su ostvarili domaći košarkaši rezultatom 76:73. 

Domaći košarkaši loše otvaraju susret pa nakon prvog perioda rezultat je glasio 24:16. Gostujući košarkaši nastavlju tamo gdje su stali u prvom periodu, pa i ovaj rješavaju u svoju korist rezultatom 18:11.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 42:27.

Drugi dio susreta u potpunosti pripada domaćim košarkašima koji dobijaju treći period sa 22:16 , potom i četvrti sa 27:15 te na kraju ostvaruju veliku pobjedu rezultatom 76:73.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Ado Korkutović sa 23 , odnosno Stefan Radosavljević sa 21 poenom.

Goste u ovom susretu prevodio je maestralni Amir Dovadžija sa 40 poena i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi