Jumper deklasirao Jedinstvo u Mejdanu
Amna Kahrić ponajbolja košarkašica današnjeg susreta u jednom od mnogobrojnih duela sa odbranom domaćeg sastava

Sjajna predstava tima iz Zenice

Jumper deklasirao Jedinstvo u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 22. kola Premijer lige za košarkašice svoj susret odigrale su ekipe Jedinstva i Jumpera iz Zenice. Na kraju uvjerljivu pobjedu slavile su gošće rezultatom 69:50. 

Odlično su domaće košarkašice odigrale prva dva perioda. Pa su tako nakon prvih 10 minuta imale prednost od 20:11, te na poluvrijeme su otišlo se pri rezultatu 31:22.

Međutim, nastavak igre protiče u totalnoj dominaciji gošći iz Zenice, koje su jednostavno kažnjavale svaku grešku domaćeg tima, te iz minute u minutu povećavale prednost. Na kraju i više nego zaslužena pobjeda rezultatom 69:50.

U domaćem sastavu jedina raspoložena bila je Merjema Bučuk sa 29 poena i 13 skokova. Gošće iz Zenice predvodila je Amna Isaković koja je postigla 23 poena dok je odličan susret odigrala Amna Kahrić sa 20 poena osam skokova i šest asistencija.

Jedinstvo-Jumper 69:50 (20:10, 11:12,8:24, 11:23)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Jurčenko 7, Feukić 3, Dedić 3, Razić 2, Bučuk 29, Smajić, Šačirović, Dedić L. 4, Džafić, Kamerić 2, Brčina. Trener: Mirza Oštraković

Jumper: Djuherić 6, Kahrić 20, Kahriman 10, Isaković 23, Omerdić 5, Bilić 3, Bašić 3, Bašić , Šehić 2, Kahriman. Trener: Jasmin Efendić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi