KK Jumper u Areni bolji od KK StarTZ iz Tuzle
Zeničanke su u prvoj utakmici finalne serije A1 lige bez problema savladale gošće iz Tuzle od kojih se večeras dosta više očekivalo, budući da su se pojačale sa dvije nove košarkašice

Zeničanke povele sa 1:0 u finalnoj seriji A1 lige

KK Jumper u Areni bolji od KK StarTZ iz Tuzle

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Jumpera večeras su u zeničkoj Areni u okviru prve utakmice finala A1 lige za košarkašice dočekale ekipu StarTz iz Tuzle, te slavile pobjedi rezultatom 77:54 i tako povele u finalnoj seriji 1:0, koja se igra na dvije pobjede.

Pred oko 800 gledatelja, izabranice Eldara Durmića od početka su nametnule svoj ritam igre, te su diktirale ritam i rezultat. Nakon prve četvrtine na semaforu je bilo 23:13 za domaće košarkašice. U drugoj četvrtini domaće košarkašice su zadržale vodstvo, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 42:32 za Jumper.

Nakon odmora u trećoj četvrtini riješeno je pitanje današnjeg pobjednika, Zeničanke su furiozno odigrale u odbrani i napadu, te je na kraju treće četvrtine na semaforu bilo 56:36 za Zeničanke. U posljednjih 10. minuta utakmice, domaće košarkašice su zadržale visoko vodstvo, te slavile pobjedu konačnim rezultatom 77:54 (23:13, 19:19, 15:4, 20:18) za ekipu Jumpera.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Amina Smaka postigla je 20 poena, dok je Amna Kahrić dodala 17, dobru partiju odigrale su i Emira Šehić sa 12 i Ines Podojak sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Zeničanke su nakon večerašnje pobjede povele u seriji rezultatom 1:0, a naredni meč se igra u Tuzli. U slučaju treće utakmice, ona bi se igrala ponovo u Zenici, budući da Jumper ima prednost domaćeg terena. Sigurno da se izabranicama Eldara Durmića otvorila velika šansa da izbore ulazak u najviši rang, te da Zenica naredne sezone u najvišem rangu pored košarkašica Čelika ima i još jedan klub, a to je Jumper.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti