Preminuo mladi bh. košarkaš, objava kluba je toliko emotivna da morate pustiti suzu
Svi su u šoku

Opaka bolest bila je jača

Preminuo mladi bh. košarkaš, objava kluba je toliko emotivna da morate pustiti suzu

S. Mlaćo

Konjic danas tuguje. Teška vijest potresla je ovaj grad, ali i cijelu bh. javnost.

U 23. godini preminuo je član košarkaškog kluba Konjic Harun Cokoja. Klub se danas i oglasio te naveo da je Harun mogao biti vrhunski košarkaš, ali da je opaka bolest sve spriječila.

Ističu da je za kratki život pokazao ljudskost i pozitivno uticao na sve oko sebe.

Objava KK Konjic bila je zaista emotivna i mnogi su pustili suzu.

"Kao neko ko je preživio sve ratne strahote i gubitak najbližih, mislio sam da sam očvrsnuo toliko da sve mogu istrpiti na nogama, ali vijest odlasku našeg Haruna me je doslovno pokosila, jer iako smo znali za teško stanje nadali smo se da će njegov mladi organizam uspjeti nekako sve izdržati. Nažalost nije bilo suđeno i naš Harun je otišao na bolji svijet kod svog Gospodara, a nama ostaje sjećanje na svaki zajednički trenutak, jer rahmetli Harun je bio takav čovjek, sve je svojim prisustvom činio ljepšim, lakšim i uvijek tu za druge.

Posted by Medzlis IZ Konjic on Sunday, January 14, 2024
Oglasi

Mogao je biti vrhunski košarkaš, student, sutra uspješan u životu na svakom polju, ali nažalost opaka bolest je to spriječila, ali ono gdje je uspio za svog prekratkog života je apsolutna ljudskost i način na koji je mirisom svoje duše uticao na sve nas koji smo imali sreću da ga poznajemo. Volio je košarku iskreno bez ikakvog interesa kako može da voli samo neko ko je oslobođen svake niske ljudske pobude.

Često prihvatamo svi neka mjerila uspješnosti u životu koja su prolazna i podložna situaciji u datom trenutku, ali mislim da je samo treniranje i kroz to formiranje ovakvih ličnosti, kao rahmetli Harun koji i u svojim najtežim trenutcima pokazuju svoju empatiju prema drugima, je pravi uspjeh, pogotovo što ima još puno naših mladih košarkaša koji imaju taj način života. Hvala njegovim roditeljima što su odgojili našeg Haruna i našeg Emira, koji će nam svima biti najveća utjeha jer sve rečeno vrijedi i za njega i kroz njega ostaće neizbrisiva uspomena", naveli su iz KK Konjic.

Dodali su da će se dženaza klanjati u ponedjeljak 15.01.2024. g. iza ikindije namaza u 14:30 h, kod Repovačke džamije, a ukopat će se u haremu Musala.

Odmah nakon ove objave oglasio se i FK Klis.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Nakon višegodišnje borbe s opakom bolešću, danas je prestalo kucati srce 23-godišnjeg Haruna Cokoje.
FK Klis Buturović-Polje izražava saučešće porodici, prijateljima i poznanicima ovog mladića i cjelokupnom kolektivu KK Konjic", navodi se u objavi.

U ime redakcije SportSport.ba upućujemo riječi saučešća porodici Cokoja, te prijateljima i poznanicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti