Turbina slavila u komšijskom duelu i nastavila da gazi prema društvu najboljih
FOTO: KK Turbina/facebook

Može i bez Teletovića

Turbina slavila u komšijskom duelu i nastavila da gazi prema društvu najboljih

H. Zilić

U devetom kolu A1 košarkaške lige Turbina je ostvarila novi trijumf i nastavila niz bez poraza.

Jablaničani su u komšijskom duelu bili bolji od Konjica sa 70:83, a Mirza Teletović u ovom susretu nije upisivao minutažu.

Turbinu je do trijumfa predvodio Aldin Đelmo sa 23 poena, Maidin Galešić je ubacio 14, Miljan Pajić 13, a Emad Nezirić je susret završio sa 12 ubačenih poena.

Kod Konjica raspucan je bio Orhan Špago sa 17 poena, pomogao mu je kapiten Konjica Kenan Hebibović sa 14 ubačenih poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Turbina je ldier sa omjerom 9-0 i suvereno čini se gazi prema društvu najboljih i sve je izglednije da bi Jablanica naredne sezone mogla imati klub u Premijer ligi BiH.

U duelu protiv Konjica tri minute na parketu proveo je i Mirzin sin, Benjamin Teletović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi