Budućnost na krilima Jovanovića odnijela bodove iz Trebinja

15. kolo Premijer lige BiH za košarkaše

Budućnost na krilima Jovanovića odnijela bodove iz Trebinja

E. Dindić

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret  odigrali su u Trebinju domaći Leotar i Budućnost iz Bijeljine. Na kraju slavili su  gosti iz Bijeljine rezultatom 92:80. 

Bila je to vrlo neizvjesna utakmica od početka pa je nakon prvih 10 minuta igre ekipa Budućnosti imala prednost od 26:21. Domaći sastav popravlja svoju igru u drugom periodu pa sa 28:21, rješava ovu dionicu susreta u svoju korist.

Na poluvremenu rezultat je glasio 49:47 u korist domaćeg sastava, što je i u nastavku ovog susreta garantovalo nam neizvjesnu košarku.

Treći period nije donio toliko efikasnu košarku kao u prva dva perioda pa je Leotar sa 15:13, riješio ovaj period, te nakon 30 minuta igre imao prednost od 64:60.

U posljednjem periodu prava rapsodija Budućnosti koja ovaj period dobija sa velikih 32:16, te na kraju zasluženo slave pobjedu rezultatom 92:80.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji kod pobjedničkog sastava bili su sjajni Luka Jovanović sa 27 poena, Vojin Ilić dodao je 19, dok je Adi Zahiragić postigao 13.

U domaćem sastavu najbolji su bili su Dejan Šakotić sa 18 poena, Draško Albijanić dodao je 14, dok je Luka Anđušić dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi