Schweinsteiger često u Areni bodri Partizan, ali zbog sinoćnjeg poteza u Beograd se ne treba vraćati

Grobari će mu to teško oprostiti

Schweinsteiger često u Areni bodri Partizan, ali zbog sinoćnjeg poteza u Beograd se ne treba vraćati

E. Čaušević

Košarkaši Partizana poraženi su sinoć u beogradskoj Areni u sjajnom meču od Bayerna sa 79:78, a ovu utakmicu pratio je i Bastian Schweinsteiger. Nijemac je stalni gost na mečevima Partizana, ali mu navijači ovog kluba neće oprostiti kada vide šta je uradio nakon sinoćnje utakmice.

Partizan i Bayern odigrali su fantastičnu utakmicu u okviru 26. kola Eurolige u kojoj je beogradski tim u većem dijelu meča imao prednost, no na kraju gosti iz Minhena napravili su preokret i došli do pobjede.

Domaći su vodili i sa deset poena razlike u drugom poluvremenu, ali Bayern je u zadnjoj minuti uspio da odličnom odbranom dođe u egal, a odlučujući koš pogodio je Francisco u zadnjim sekundama kada je s tri poena donio Bayernu pobjedu.

Kao što je to uvijek slučaj i sinoć je Arena u Beogradu bila puna i navijači Partizana su napravili ponovo sjajnu atmosferu i bili podrška svojim košarkašima tokom cijeog meča.

U dvorani je bilo i dosta poznatih ličnosti, ali tu se najviše izdvaja Bastian Schweinsteiger koji je već postao stalni gost na mečevima Partizana u Euroligi.

Oglasi

Nekadašnji fudbaler i suprug Ane Ivanović često je u Beogradu i prati Partizanove mečeve, te je i sinoć bio u Areni. Schweinsteiger je dobio aplauze kada je ušao u dvoranu jer je postao miljenik Grobara zbog privrženosti prema Partizanu.

Međutim, teško da će navijači beogradskog kluba oprostiti nekadašnjem fudbaleru ono što je uradio nakon završetka sinoćnje utakmice.

Schweinsteiger je nakon meča otišao u svlačionicu Bayerna kako bi igračima njemačkog kluba čestitao na pobjedi, a fotografija sa Ibakom je osvanula na društvenim mrežama što navijači Partizana nisu dočekali s oduševljenjem.

Jasno je da je Schweinsteiger sinoć kao navijač bio u dilemi koga da bodri, ali očito da se na kraju odlučio za Bayern.

Oglasi

On je kao fudbaler upravo u Bayernu proveo najbolje dane svoje karijere i sinoć jednostavno nije mogao protiv svog srca. Koliko god da voli Partizan na kraju će za njega Bayern uvijek biti na prvom mjestu.

No, sigurno je da će biti zanimljivo vidjeti kako će Schweinsteiger biti dočekan u Beogradu kada idući put odluči da dođe pogledati Partizanovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sinoćnjim porazom Partizan je sebi znatno otežao situaciji u borbi za mjesto koje vodi u doigravanje. Iako je ostalo još mnogo mečeva do kraja sinoćnji poraz mogao bi biti itekako gorkog okusa na kraju.

Partizan je trenutno na 11. mjestu sa 12 pobjeda i 14 poraza, a poznato je da prvih deset timova ide u play-off Eurolige. Beogradski tim je u nizu od tri poraza, a u narednom kolu Partizan u Areni dočekuje Anadolu Efes.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Ne seri cause idi bolje o dileti pisi i drkay to je za tebe
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi