Beograd drhti, ne sluti na dobro: Strah vlada na sve strane i to zbog čudnih dešavanja u Bologni

Nevjerovatan poraz Partizana

Beograd drhti, ne sluti na dobro: Strah vlada na sve strane i to zbog čudnih dešavanja u Bologni

Admin Čaušević

Sve miriše na neuspjeh. Partizan je sve dalje od play-offa Eurolige i to u sezoni kada Beograđani imaju budžet od nevjerovatnih 20 miliona eura. Novi poraz upisan je na gostovanju kod Virtusa rezultatom 88:84. S toga je u Srbiji opravdan bojazan da će Crno-beli kao i njegov najveći rival Crvena zvezda teško izboriti play off.

Prva četvrtina u Virtus Segafredo dvorani je pokazala da će meč biti neizvjestan do samog kraja. Poslije prvih 10 minuta igre rezultat je bio izjednačen 13:13.

Sličan scenarij i u drugoj dionici. Igralo se uglavnom poen za poen i niti jedan tim nije uspjevao da se odlijepi. Završnicu su nešto bolje odigrali domaći te na odmor otišli sa +4 nakon poena Hacketta za 35:31.

Uvodne minute treće dionice su potpuno pripale Italijanima koji su u jednom trenutku imali i dvocifrenu prednost. Tako je Hacket pogodio za 58:48.

Partizan je potpuno u igru vratio Punter koji je pogodio trojku uz dodatno slobodno bacanje, pa je Virtus pred ključnu četvrtinu imao prednost od 62:58.

Oglasi

Beograđni su odlično ušli u posljednju dionicu te su serijom 7:2 i trojkom Nunnallyja potpuno prednost okrenuli u svoju korist. U odlučujuće četiri minute ušli su sa plus +4 (71:75).

Ipak, uslijedio je niz loših poteza Partizana u odbrani te je Virtus izjednačio rezultat pa se ušlo u izuzuzetno dramatičan posljednji minut susreta.

Sigurno će i Željko Obradović morati obaviti ozbiljan razgovor sa svojim izabranicima što su dopustili da izgube šest poena prednosti za manje od minut.

Deset sekundi prije kraja meča Abass je iznudio dva slobodna bacanja te je bio precizan za 84:81 domaćina. Loše je Partizan poslije toga izveo loptu sa strane, a Abass je zakucao za +5.

To nije bio kraj drami jer je Panter 1.6 sekundi prije kraja pogodio trojku iz velike udaljenosti. Na kraju je konačan rezultat glasio 88:84.

Ove sezone sjajni Virtus do pobjede su predvodili Lundbers i Belinelli sa po 20 poena, kod poraženih Beograđana su se istakli Avramović sa 16, Nunnally sa 18 te Punter sa 22 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Imao je Partizan pobjedu u rukama koja bi ga vratila u play-off, ali je umejsto toga uslijedilo košarkaško samoubistvo i novi bolan poraza koji je Beograđane značajno udaljio od zone doigravanja.

Ovo je još jedan ozbiljan udarac za srpsku košarku pošto je ranije i Crvena zvezda izgubila od Barcelone 76:85 i u sezoni kada je u oba kluba upumpan nevjerovatan novac play-off postaje nemoguća misija.

Top Komentari

K79
Cause a sto beograd drhti sto vlada strah dali si normalan de malo al barem malo saberi se s mozgom ako ga uopšte imas znaci ovo vasi naslovi su smeće sa dna kace nije mi jasno kako vas nije sramota barem malo pa ljudi vam u komentarima pisu vec mjesecima kako ste postali smeće zbog ovakvih naslova , nema jednostavno potrebe za ovakvim naslovima svakog koga interesira sport prociti ce clanak kakav god je naslov jer ovo je sportski portal a ne zuta stampa valjda bi trebalo da je tako
3 0
BosanskaSvedska
Opet traktoristi!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi