Dramatično u Beogradu: Srbin u dresu Bayerna napravio mangupski potez pred 20.000 Grobara

Novi poraz Partizana na kraju

Dramatično u Beogradu: Srbin u dresu Bayerna napravio mangupski potez pred 20.000 Grobara

Admin Čaušević

Ne može bez drame na utakmicama Partizaan u posljednje vrijeme. Tako je bilo i na meču 26. kola Eurolige protiv Bayerna. Na kraju je njemački klub slavio pobjedu 78:79.

Kao po nekoj lošoj navici Partizan je slabije odigrao slabiju prvu četvrtinu te je bio u rezultatskom zaostatku od tri poena nakon prvih deset minuta igre (23:26).

Prednost u svoju korist Beograđani su uspjeli preokrenuti u drugoj dionici. Na 2:41 prije kraja prvog poluvremena važnu trojku je pogodio Kaminsky za 40:37.

Poslije prva dvije dionice Parni valjak je imao prednost od 45:41. Ista razlika na semoforu je ostala i nakon treće dionice koja je bila izjednačena.

Partizan u posljednjih deset minuta nije uspjevao da slomi otpor gostiju iz Minhena, a na kraju je upisao i poraz na šokantan način.

Oglasi

Sekundu prije kraja trojku je postigao Sylvain, imao je Partizan šut za pobjedu, međutim Punter je promašio šut i ostalo je 78:79.

Punter sa 22 poena je bio najbolji kod Partizana, dok je Kaminsky dodao 14. Kod pobjednika je ovo najefikasniji bio Sylvain sa 20 poena.

Inače, duel pred 20.000 gledatelja u Beogradskoj areni na neki način je obilježio i žestok sukob Vladmiria Lučića kada je opsovao Jamesu Nunnallyju.

Sve se desilo nakon što je Nunnaly udario Lučića, a Srbin u dresu Bayerna se nije uspio suzdržati, burno je regovao te opsovao Amerikancu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan sada ima učinak od 12 pobjeda i 14 poraza te se plasman u play-off čini kao nemoguća misija za izabranike Željka Obradovića.

Za beogradske Crno-bele je ovo bio pet porazu u nizu u svim takmičenjima što je jasan pokazatelj krize u kakvoj se nalaze.

Top Komentari

user1635426697
Pa je li moguce da u clanku prvo napises da je Partizan pobijedio pa onda da je izgubio,kako je moguce da niko na portalu nista ne provjerava?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi