U Beogradu međusobni sukob navijača Partizana zbog Rađe i Kukoča, orilo je: "Ci*ani, ci*ani!"
Foto: X

Parola izazvala podjele

U Beogradu međusobni sukob navijača Partizana zbog Rađe i Kukoča, orilo je: "Ci*ani, ci*ani!"

Admin Čaušević

Partizan se od Eurolige oprostio pobjedom nad Valencijom, ali meč u beogradskoj areni obilježio je međusobni sukob pristalica Crno-belih. Sa jedne strane su bili Grobari, a sa druge ostali simpatizeri Parnog valjka.

Prije nekoliko sedmica Dino Rađa i Toni Kukoč su na sjajan način prihvaćeni od strane navijača Partizana kada je Parni valjak dočekao Real Madrid.

Međutim, u oproštajnom meču za ovu sezonu od Eurlige stigla je i skandalozna poruka na Rađin račun i to od strane Grobara. Nešto što ostali navijači Partizana nisu prihvatili.

"Klub pripada onima što od njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive. A mi se nikada nećemo praviti fini, prema ust**ama što bije sa postolja u Atini", poručili su Grobari.

Kao što je poznato 1995. godine nakon što je tadašnja Jugoslavija postala prvak Evrope, prilikom dodjela medalja Hrvatska koja je završila kao treća je napustila podijum.

Oglasi

Skoro 30 godina kasnije Grobari nisu zaboravili šta se dešavalo u Grčkoj te su odlučili da prozovu Rađu. Međutim, to i nije naišlo na odobravanje.

Uslijedio je međusobni sukob između pristalica Parnog valjka, a ostali navijači su počeli zviždati i skandirati Grobarima: "Ci*ani, ci*ani."

Nakon toga su Grobari počeli da izvode pjesmu kontroverznog pjevača i poznatog nacionaliste Baje Malog Knindžeta: "Kad sam bio mali."

U svemu šta se dešavalo Grobari nisu zaboravili i da prozovu drugu legendu hrvatske košarke koja je nedavno boravila u Beogradu, Tonija Kukoča.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, Partizan se od Eurolige oprostio pobjedom nad Valencijom 79:66. Najefikasniji sa 19 poena bio je Nunnally, a Beograđani su sezonu završili sa omjerom 16:18 što je bilo dovoljno za 11 mjesto.

Prema zvaničnim podacima Partizan je na domaćim mečevima pratilo 338.574 gledetalje čime je beogradski klub bio najgledaniji domaći tim ove sezone u Euroligi.

Top Komentari

stranputica
Žao mi i Tonija i Dine, ali dobili su što su i tražili. Otišli su da aplaudiraju ovoj bagri.
0 3
BosanskaSvedska
@AlphaStrong kod traktorista standardno isto,sto je zabrinjavajuce je da traktor vojo je na odmoru od ss.ba, mora da je dobio sedmicu dana odmora!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi