Ne, ovo nije Beograd: Nestvarne scene s dočeka KK Partizan u Bosni i Hercegovini!
Nevjerovatne scene s ulica u Laktašima

Crno-bijeli gostuju u Laktašima

Ne, ovo nije Beograd: Nestvarne scene s dočeka KK Partizan u Bosni i Hercegovini!

M. Šljivak

Košarkaši beogradskog Partizana niz od pet uzastopnih poraza u svim takmičenjima pokušat će zaustaviti sutra u Laktašima na gostovanju kod prvaka Bosne i Hercegovine Igokee. Dolazak crno-bijelih u ovo mjesto donio je nevjerovatne scene na ulicama i dočekani su od svojih navijača iz naše zemlje.

KK Partizan u Laktašima traži izlaz iz rezultatske krize. Tim Željka Obradovića je u seriji od pet uzastopnih poraza, pa im je susret protiv prvaka Bosne i Hercegovine izuzetno bitan.

Ono što je sigurno je to da će beogradski tim u našoj zemlji imati mnogo veću podršku od domaće Igokee. Dokaz su večerašnje scene iz Laktaša.

Košarkaši Partizana večeras su doputovali u ovo mjesto i dočekale su ih nestvarne cene. Navijači beogradskog kluba iz Bosne i Hercegovine priredili su nezaboravan doček.

Na ulicama je po prilasku autobusa napravljen špalir s bakljama, priređen je vatromet, a zatim su košarkaši pozdravljeni pjesmom.

Oglasi

Igrači su ostali iznenađeni. Zahvalili su se na veličanstvenom dočeku kojeg definitivno nisu očekivali.

Partizan je, neočekivano, tek četvrti na tabeli ABA lige s omjerom od 13 pobjeda i šest poraza, a Igokea je dvije pozicije niže s omjerom 11-8.

Definitivno ovo nije sezona kakvu je beogradski velikan priželjkivao. Šest poraza u 19 kola niko nije mogao naslutiti, ali bez obzira na to Obradović i tim su uz Crvenu zvezdu favorit za titulu prvaka ABA lige.

Željko Obradović oprezan pred Igokeu

Trener Partizana Željko Obradović iskazao je veliko poštovanje prema Igokei pred sutrašnji meč.

Oglasi

Oprezan je legendarni stručnjak u izjavama jer se jednostavno ove sezone previše puta opekao u već dobijenim utakmicama.

"Moramo im pokazati poštovanje u svakom mogućem smislu, kao i poštovanje protivniku koji to kvalitetom zaslužuje. Moramo pokazati poštovanje i sebi tako što ćemo biti na maksimalnom nivou tokom čitave utakmice".

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Poštovanje prema našim navijačima koji će doći na utakmicu i koji čine da se u Banjaluci i Laktašima osjećamo fenomenalno", poručio je Obradović.

Nije ni legendarni Žoc navikao na niz poraza. Sutra je veoma bitna utakmica koju mora dobiti, ali ono što je bitno je to da ima veliku podršku rukovodstva kluba.

Top Komentari

Mostarac94
Mene stid za njih
7 1
magistar
Seljadije ima svugdje. Ali njihovo pravo da navijaju za koga hoće.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti