Veliki ŽOC ne pamti ovakva vremena: Partizan u negativnom nizu, hoće li ponoviti 2021. godinu?
FOTO - EPA

Pet uzastopnih poraza

Veliki ŽOC ne pamti ovakva vremena: Partizan u negativnom nizu, hoće li ponoviti 2021. godinu?

A. Beganović

Košarkaši Partizana su sinoć pretrpjeli poraz u duelu sa Bayernom. Peti je to uzastopni, što samim tim znači da su "crno-beli" u rezulztatskoj krizi, a sasvim sigurno se njihov trener Željko Obradović ne sjeća kada je ekipa koju je vodio bila u tako negativnoj seriji.

U okviru 26. kola Eurolige u Beogradu su sinoć snage odmejriti Partizan i Bayern, a u veoma neizvjesnom meču slavio je njemački klub rezultatom 79:78.

Malo ko je od navijača Partizana očekivao da će sinoć dvoranu napustiti pognutih glava i pored toga što "crno-beli" u posljednje vrijeme nisu u formi.

Izlazak iz krize je očekivao i legendarni stručnjak Željko Obradović, no ni njemu, a ni njegovim izabranicima sinoć zvijezde nisu bile naklonjene.

Iako su sredinom treće četvrtine imali 10 poena viška, košarkaši ekipe iz Beograda dozvolili su protivniku da se vrati u meč, te da u neizvjesnoj zavšnici stigne do trijumfa.

Oglasi

Bio je to peti uzastopni poraz Partizana (Zvezda, Monaco, Virtus, Split, Bayern), a sa takvom negativnom serijom se navijači "crno-beli" nisu susreli tri godine.

Obradović pozdravlja navijače Panathinaikosa

Naime, početkom 2021. godine, odnosno u periodu od sredine februara do sredine marta, Partizan je uvezao šest uzastopnih poraza.

S klupe su Partizan u tom negativnom nizu vodila dvojica stručnjaka. Na četiri meča je šef struke bio Sašo Filipovski, a na dva Aleksandar Matović.

"Crno-bele" su u tom periodu savladali Crvena zvezda (dva puta), Zadar, Cibona, Trento, te Metropolitan, a da li će izabranici Željka Obradovića izjednačiti ovaj niz od šest uzastopnih poraza saznat će se u nedjelju kada u okviru Regionalne lige gostiju u Laktašima kod Igokee.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dodajmo i da se Partizan nakon 26 kola nalazi na 11. mjestu Eurolige sa učinkom od 12 pobjeda i 14 poraza. Na 10. mjestu koje garantira plasman u play-off se nalazi Maccabi koji ima jednu pobjedu više od Partizana.

U narednom kolu Partizan je ponovo domaćin, ovaj put Anadolu Efesu i izabranicima Željka Obradovića u tom meču je prijeko potrebna pobjeda. U protivnom, svoj zakomplikovali bi svoju situaciju u borbi za play-off.

Top Komentari

stranputica
sada veliko Željko trešti po svlačionica i pita se, kako a budem prvak evrope sa SAMO 20 miliona budgetom? KAKO? Treba mi 50,60 miliona, o čemu mi ljudi pričamo!!!! Dovedite mi 4,5 igrača iz NBA, da možemo igrati.....aaaaaaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi