Partizan poveo protiv Igokee u play-off seriji ABA lige
FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Zanimljiv susret u Beogradu

Partizan poveo protiv Igokee u play-off seriji ABA lige

Haris Zilić

Košarkaši Partizana poveli su u prvoj utakmici doigravanja ABA lige protiv Igokee sa 1:0 u seriji nakon večerašnjeg trijumfa u Beogradu.

Partizan je slavio rezultatom 94:86 u utakmici gdje je Igokea izgledala kao vrlo nezgodan protivinik i nisu domaćini lagano došli do trijumfa.

Igokea je maksimalno držala egal u ovoj utakmici nije dozvoljavala Partizanu da se odlijepi i da ima komotnu utakmicu.

Prvu četvrtinu Partizan je dobio 27:23, a drugu 27:22, tako da je boegradski tim na poluvremenu imao devet poena prednosti 54:45.

Gosti su spustili malo prednost u trećem periodu, nisu puštali Partizan da lakše diše, a treći period je domaća ekipa dobila sa 17:16.

igosi su dali i zadnji atom snage da pokušaju učiniti utkamicu u završnicu neizvjesnom, a sve što su uspjeli je podatak da su dobili posljendji period sa 24:23, za konačnih i pomenutih 94:85 u korist Partizana.

Oglasi

Partizan je do trijumfa predvodio Punter sa 18 poena i tri asistencije, Le Day je ubacio 16 poena, a Smith je susret završio sa 12 ubačenih poena.

Kod Igokee Nakić je bio prvo ime susreta sa 21 poenom, šest skokova i pet asistencija, Carmichel je odigrao također dobru partiju sa 17 poena, pet skokova i tri asistencije.

Drugi meč između ova dva tima igra se u Laktašima, a na programu je u nedjelju 21. aprila.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, play-off, prva utakmica:

KK Partizan - KK Igokea 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi