KK Travnik pred meč protiv OKK Čelik ostao bez šefa struke
Travnik nakon pet poraza u pet odigranih kola ostao bez šefa struke

Gradaščević odstupio nakon lošeg starta

KK Travnik pred meč protiv OKK Čelik ostao bez šefa struke

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon pet odigranih kola u A1 ligi za košarkaše na čelu tabele su sarajevska Bosna i Radnički iz Goražda s omjerom od četiri pobjede i jednim porazom.

Nakon pet odigranih kola jedina ekipa koja nema pobjedu je KK Travnik, koji je u pet mečeva ubilježio pet poraza. Loš početak sezone, iako nisu ni imali sreće u pojedinim utakmicama doveo je do toga da trener Amar Gradaščević napusti kormilo kluba iz Travnika.

Ovaj bivši košarkaš i trener ovog kluba pred početak ove sezone prihvatio je poziv iz kluba da predvodi ekipu, koja je u ljetnom prelaznom roku doživjela mnoge promjene. Ipak trenutni roster Travnika, osim par košarkaša, te mladih Huseinspahića i Vidovića nema kapacitet za ovaj rang takmičenja.

Još nije poznato ko će naslijediti Gradaščevića na klupi Travnika, a već u narednom kolu ovaj klub će na svome terenu dočekati jednog od favorita za prvo mjesto, ekipu Čelika, koja je u posljednje dvije utakmice upisala dvije pobjede i polako dižu formu iz utakmice u utakmicu.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Travnik je u pet odigranih utakmica u ovoj sezoni čak u četiri bio u egalu do samog kraja utakmice, a samo su u posljednjem kolu na gostovanju od Bošnjaka izgubili s razlikom većom od 10 poena razlike.

Vidjet ćemo hoće li se ekipa probuditi u narednim utakmicama ili će naredne sezone igrati niži rang takmičenja.

Top Komentari

Gari Garinča
Ako se sta ne promijeni zna se A2 liga.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije