Klub stao u odbranu Teletovića: "Takvi smo po prirodi, ne volimo naše uspješne, zavidimo..."

Ništa od male hidroelektrane

Klub stao u odbranu Teletovića: "Takvi smo po prirodi, ne volimo naše uspješne, zavidimo..."

S. Mlaćo
Nakon što je prekinuo NBA karijeru, Mirza Teletović vratio se u BiH i postao predsjednik KS BiH.

Istovremeno je odlučio vratiti se na parket i zaigrati za KK Turbina, iz svoje Jablanice, sa željom da pomogne ovom klubu na putu ka višem rangu i obraduje svoje sugrađane.

Teletović pruža sjajne partije, te privlači mnogo pažnje, a dosta se govorilo i o njegovom privatnom biznisu.

Naime, Sud u Sarajevu je sredinom prošle godine poništio okolišnu dozvolu za malu hidroelektranu Teletovića, tačnije investitor je trebala biti firma „EKO-VAT“ d.o.o. Jablanica koja je u vlasništvu proslavljenog košarkaša.

Jučer je poništena i građevinska dozvola za izgradnju male hidroelektrane „Zlate“ na rijeci Doljanci, što su potvrdili iz Koalicije za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine.

Nakon ove objave oglasili su se iz KK Turbina te biranim riječima govorili o Teletoviću.

Oglasi

Nakon hvalospjeva na startu, u posljednjem dijelu teksta navodi se da je Teletović mnogo pomogao Jablaničanima, no da istima u interesu nije da on gradi, zapošljava i dovodi investitore, pa je jasno da se objava odnosi na jučerašnju odluku vezanu za malu hidroelektranu.

"Ko je Mirza? Po čemu je poznat Mirza? Šta je postigao Mirza? Šta je uradio za nas Mirza? Po čemu ćemo se sjećati Mirze? Šta sad radi Mirza?

Mirza Teletovic Ko je Mirza? Po čemu je poznat Mirza? Šta je postigao Mirza? Šta je uradio za nas Mirza? Po čemu ćemo...

Posted by KK "Turbina" Jablanica on Thursday, January 6, 2022

Naš Mirza, Jablaničanin, najmlađi seniorski reprezentativac BiH na Europskim prvenstvima, prvi igrač iz BiH koji je nastupao u najjačoj ligi svijeta (NBA),  postavio je rekord po najvećem broju pogođenih trica igrača s klupe u jednoj sezoni, sa 181 pogođenom trojkom, najkorisniji igrač španskog Kupa kralja 2009.godine, jedan od najboljih igrača eurolige u sezoni 2011/12., dugogodišnji kapiten seniorske reprezentacije BIH, predsjednik KSBiH, sportski ambasador Jablanice,  Bosne i Hercegovine, u Europi, Americi, svijetu.septembra 2018. objavio kraj karijere. 2021. godine vraća se iz "košarkaške penzije" da pomogne svom matičnom klubu, Turbini, da izbore plasman u najviši rang, premijer ligu. Pomaže klub finansijski, traži sponzore, trenira, igra utakmice, savjetuje igrače itd. Pored rizika, zdravstvenog, ipak je odlučio da će istrajati u obećanom, da uvede svoje Turbose u premijer ligu.

🔥 Bitka za Doljanku: Poništena građevinska dozvola! ⚖ Kantonalni/Županijski sud u Mostaru poništio je građevinsku...

Posted by Koalicija za zaštitu rijeka Bosne i Hercegovine on Wednesday, January 5, 2022
Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Poduzetnik, poslodavac, humanista.. samo oni koji ne žele da vide, da priznaju, Mirza je direktno ili indirektno učestvovao u zapošljavanju velikog broja Jablaničana. Mi smo izgleda takvi, po prirodi, ne volimo naše uspješne, zavidimo im ili šta već. Od svih gradova u svijetu, a mogao je da živi gdje je htio, izabrao je da se vrati u svoj rodni grad, da pomogne, da gradi, zapošljava, da dovodi investitore, ali nama izgleda to nije u interesu, pa koristimo priliku da blatimo ugled i čast tog čovjeka, al nas raduje da nas ima više koji stojimo iza njega, i koji ćemo mu biti podrška, i nastojati da ga zadržimo u našoj dragoj Jablanici.

Mirza tvoji Turbosi su uz tebe!“, stoji u objavi.

Top Komentari

thekupus
od svih gradova na svijetu, mogao da je da uništava rijeke gdje je htio, izabrao je da uništi jednu u svom rodnom gradu
13 2
Uranija
Inače naše rijeke su uništene samo mini hidrocentralama, ostalo je sve med i mlijeko. Najprljavije rijeke imamo u Europi i mi smo eto uspjeli da “sačuvamo” nešto, hahahahaha, sve bi to bilo lijepo kad bi isti ti “zagovornici” čistih Rijeka otvorili oči i pogledali kako ustvari izgledaju naše rijeke i bez tih hidrocentrala. Licemjerni bolesnici smo mi ali teško da ćemo se u ogledalo pogledati i to sebi priznati.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi