Oglasio se KSBiH: Ko će voditi reprezentaciju BiH u narednom periodu?

Izdali saopštenje za javnost

Oglasio se KSBiH: Ko će voditi reprezentaciju BiH u narednom periodu?

H. Zilić

Dosta je turbulencija u bh. košarci posljednjih dana.

Sve je počelo iznenadnom ostavkom selektora Vedrana Bosniča, a KSBiH danas se oglasio saopštenjem oko cijele situacije, a isto vam prenosimo u cijelosti.

"U svjetlu aktuelnih dešavanja u vezi ostavke selektora muške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH osjeća obavezu podijeliti precizne informacije sa javnosti u našoj zemlji.

Ostavka Vedrana Bosnića za UO KSBiH svakako predstavlja iznenađenje, jer nismo bili upoznati s bilo kakvim problemima koje je u medijima selektor iznio i to nakon što je već donio odluku o povlačenju s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije.

Više članova Upravnog odbora zatim je kontaktiralo selektora kako bismo saznali razloge njegove odluke te ga privolili na ostanak. Smatramo da je u ovom trenutku ostavka najlošije rješenje za KSBiH, kao i za samu seniorsku reprezentaciju.

Također, s obzirom da je u ponedjeljak krajnji rok prijave igrača i trenera Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), probat ćemo danas do kraja dana stupiti u kontakt sa selektorom Bosnićem da završi započeti kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sljedeće dvije utakmice, jer je to najbolje rješenje za KSBiH i reprezentaciju.

Ukoliko ipak ne uspijemo, UO će naći trenersko rješenje za predstojeće utakmice.

U tom slučaju, Vedranu Bosniću se želimo zahvaliti na dosadašnjem radu, angažmanu i uspjehu te mu želimo svu sreću u nastavku njegove trenerske karijere", stoji u saopštenju KSBiH.

Top Komentari

ChiTown
Pas im mater, ovi bi i givikt pokvarili.
4 0
Alsami
Bec mi se zahvalili, znaci nista od njega vise...niti su ga zvali niti ce zvati
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi