Košarkaš Širokog dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske

Mateo Drežnjak u odabranom društvu

Košarkaš Širokog dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske

Selektor reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić objavio je danas spisak košarkaša na koje će računati na Ljetnoj ligi u SAD-u i turniru u Kini. 

Na istom se našao i jedan košarkaš iz Premijer lige BiH. Riječ je o igraču Širokog, rođenom Mostarcu, Mateu Drežnjaku koji iza sebe ima sjajnu sezonu te je proglašen za najboljeg košarkaša finalne serije za prvaka BiH.

Inače, radi se o košarkašu koji je ranije igrao za omladinske kategorije Hrvatske.

Spisak Hrvatske: Roko Rogić, Krešimir Radovčić, Roko Badžim, Luka Babić, Mateo Drežnjak, Pavle Marčinković, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Domagoj Vučković, Matej Rudan, Roko Prkačin, Marjan Čakarun, Filip Bundović, Antonio Vranković i Krešimir Ljubičić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Hrvatska se okuplja 20. juna, a za Las Vegas kreće 1. jula. Potom slijede tri turnira u Kini, a cijela akcija završava 12. augusta.

Top Komentari

ibrahim51
Ne trebaju BiH oni sportisti koji vole vise Hrvatsku ili Srbiju nego BiH.Ja volim sve bivse republike sada drzave. Ali, Ali ni jednu drzavu ne volim vise od BiH.Nema te drzave na svijetu da bih igrao fudbal kosarku za nju, a ne za svoju BiH.Dteznjak i ostali Dreznjaci oni su izrodi soje rodne grude. Takvi nam i ne trebaju.Sve ove komsije vrbuju sportiste za svoje reprezentacije.Tako im je za sve.Samo da je njima pa cak i nasa BiH.
6 1
nightcry
Teletović vodi savez k'o automatiziranu Hidrolektranu Doljanka, kojoj ne trebaju radnici pa nema ni radnih mjesta za lokalno stanovništvi od kojeg je uzeo rijeku Doljanku koja im i pripada - tako nekako vodi i savez i repku - ne trebaju mu igrači, pogotovo kvalitetni.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti