Objava Portland Trail Blazersa najbolje pokazuje kakvu podršku ima Nurkić od svog kluba

I oni su uz Zmajeve

Objava Portland Trail Blazersa najbolje pokazuje kakvu podršku ima Nurkić od svog kluba

E. Čaušević

Košarkaši Bosne i Hercegovine jučer su oduševili sve pobjedom protiv Slovenije.

Bh. reprezentacija je u trećem kolu grupne faze Eurobasketa napravila pravu senzaciju i uspjela je da sa 97:93 slavi protiv aktuelnih prvaka Evrope, te se nađe korak do plasmana u narednu rundu.

U ovog grupni smrti skoro niko nije davao šansu našoj selekciji za plasman dalje, ali su naši momci odličnom igrom pokazali da ih niko ne smije tako lako otpisivati.

Našoj reprezentaciji potrebna je još jedna pobjeda za plasman dalje, a preostale su nam još dvije utakmice. Prvo ćemo sutra igrati protiv Francuske, dok nas u srijedu očekuje okršaj s Litvanijom.

Međutim, jučerašnja pobjeda protiv Slovenije i dalje je glavna tema jer su bh. košarkaši zaista ostavili srce na terenu i pokazali su svima kako se treba boriti za državni grb.

Svaki od njih odigrao je jučer zaista odličnu utakmicu, te su ostavili posljednji atom snage i stigli do itekako zaslužene pobjede.

Oglasi

Bh. košarkaši su znali kako da proslave ovu pobjedu jer su se prikljuučili našim navijačima, te su zajedno napravili pravi dernek u dvorani u Kelnu.

U centru pažnje posebno su bili Jusuf Nurkić, Edin Atić, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš i Adin Vrabac koji su zapjevali pjesmu "Bosnom behar probeharao" pred kamerama dok su davali izjave nakon meča.

Ovaj video je postao hit na društvenim mrežama i pokazao je najbolje koliko je ova pobjeda značila našim košarkašima, a posebno navijačima.

Također, video je na Instagramu podijelio i Nurkićev klub Portland Trail Blazersi koji su pokazali još jednom da naš najbolji košarkaš ima nevjerovatnu podršku svog kluba na ovom Eurobasketu.

Oglasi

Opis nije dostupan.

To najbolje pokazuje činjenica da je trener ovog tima Chauncey Billups došao u Njemačku kako bi pratio Nurkića, te je pružio s tribina podršku našim košarkašima.

"Tu sam zbog 'Bosanske zvijeri', idemo u drugi krug"

Billups je bio i na treninzima naše reprezentacije i poručio je da itekako vjeruje da Zmajevi mogu do druge runde ovog takmičenja.

"Došao sam da podržim moju 'Bosansku zvijer'. Sretan sam što mogu biti ovdje da podržim tim. Imate jako dobru ekipu i jako dobrog trenera. Bit ću ovdje za naredne dvije utakmice i zatim se moram vratiti nazad".

Billups smatra da bh. selekcija ima jako dobre šanse za prolaz dalje.

"Smatram da imate veoma dobre šanse za prolaz dalje. Pobjeda iz prve utakmice je velika stvar i naredne dvije utakmice su jako bitne i veliki su izazov. Dosta je dobrih igrača u Njemačkoj i Sloveniji, ali ovaj tim igra veoma dobro, hemija u ekipi je jako dobra. Nurkić je ogroman i snažan, teško ga je čuvati i imate jako dobre šanse".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi