Košarkaši Srbije nemoćni u Rigi

Poraz od Latvije

Košarkaši Srbije nemoćni u Rigi

Edmir Škorić

Košarkaši Srbije u Rigi su večeras poraženi od domaće selekcije Latvije sa 66:59 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Večerašnja utakmica je pretposljednja u prvoj fazi kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023, a Srbija već za tri dana u Nišu dočekuje Belgiju.

Ovo nije bila odlučujuća, ali jeste veoma važna utakmica za Orlove, koji su sa 101:100 slavili u prvom duelu sa baltičkom selekcijom.

Srbija je dobro otvorila meč u Rigi, imala je na poluvremenu vodstvo 31:25, a onda potpuni debakl u trećoj dionici u kojoj su Latvijci bili mnogo bolji (21:7), što je i rezultiralo na kraju teškim porazom.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Rijetko koji igrač u selekciji Srbije je večeras bio raspoložen, možda jedino Aleksa Avramović koji je meč završio sa 16 poena, dok je Vanja Marinković dodao 12. Arturs Kurucs je sa 13 poena bio najbolji u Latviji, dok su po 10 ubacili Klavs Cavars i Andrejs Grazulis.

Top Komentari

volta
Srbi su za nas u košarci što su Hrvati u fudbalu, realno osim sljedeće odbojke ne postoji sport u kojem se možemo mjeriti sa komisijama koji su daleko ispred nas, svidjalo se to nekom ili ne
3 9
karlhajncbrazzzo
To je ta zemlja košarke-Srbija. Marjanovića od 2,5 metra čovjek zalijepi kao dijete. :D
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi