Preminuo Stevan Jelovac

Srbijanski košarkaš

Preminuo Stevan Jelovac

E. Ganibegović

Preminuo je srbijanski košarkaš Stevan Jelovac.

Ovu informaciju potvrdio je grčki AEK. Jelovac je 14. novembra na treningu AEK-a doživio moždani udar, od kojeg je danas nažalost preminuo.

Nekoliko dana nakon što je doživio moždani udar, AEK je objavio da je 32-godišnjak u stabilnom, ali idalje kritičnom stanju. Na zahtjev porodice, prije nekoliko dana je Jelovac prebačen u Srbiju.

Stevan je rođen 8. jula 1989. godine u Novom Sadu. Karijeru je počeo u Vizuri, a igrao je još za Crvenu Zvezdu, Antalyju, JuveCasertu, Lietuvos, Zaragozu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gaziantep, NeoPhoenix, te za AEK.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Za reprezentaciju Srbije je Jelovac ukupno upisao 11 nastupa. 

Top Komentari

K79
RIP !
5 0
Zulfikar
Zalosno, mlad momak....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi