Košarkašice Banovića bez problema do pobjede u Areni nad Čelikom
Košarkašice Banovića bez problema su nadigrale nekadašnje prvakinje i osvajačice Kupa BiH, koje u ovoj sezoni igraju s najmlađom ekipom u historiji kluba.

Premijer liga za žene, 8.kolo

Košarkašice Banovića bez problema do pobjede u Areni nad Čelikom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 8.kola Premijer lige dočekale aktuelne prvakinje BiH, ekipu Banovića, koja je i večeras pokazala da su i ove sezone daleko najbolja ekipa. Gošće su bez problema slavile rezultatom 27:102.

Izabranice Almira Šišića u ovaj duel su ušle s omjerom od dvije pobjede i četiri poraza u šest odigranih utakmica, s druge strane gošće iz Banovića su u Zenicu doputovale sa skorom od šest pobjeda u šest odigranih utakmica.

Mlada ekipa Čelika, kojoj u ovoj sezoni zbog povrede nedostaje najbolja igračica Nedžla Kovačević, nije se mogla nositi s gostujućim košarkašica, koje su prošle sezone osvojile titulu, a ove sezone našu zemlju predstavljaju u Regionalnoj ligi za žene. Već nakon 10. minuta bilo je jasno ko je favorit u ovoj utakmici i ko će na kraju ostvariti pobjedu. Rezultat nakon prve četvrtine glasio je 8:20 za Banoviće. U drugoj četvrtini izabranice trenera Gorana Jurčenke ubacile su u još veću brzinu, tako da su još više povećale svoje vodstvo. Na odmor se otišlo pri vodstvu gošći rezultatom 14:48.

U trećoj četvrtini nastavljena je dominacija ekipe Banovića, gošće su zatvorile najbolju domaću igračicu u ovom meču, tako da niko drugi iz redova domaće ekipe nije mogao preuzeti odgovornost, te organizaciju igre. Nakon treće četvrtine rezultat na semaforu bio je 23:75.
Gostujući trener u ovoj utakmici koristio je usluge svih igračica, sve su imale minutažu, te su se sve i upisale u listu strijelaca. Također i domaći trener Almir Šišić u posljednjoj četvrtini dao je šansu svim igračicama, koje su tako imale priliku da pokažu šta znaju protiv najbolje ekipe u BiH. Konačan rezultat utakmice bio je visokih, ali zasluženih 27:102 (8:20, 6:28, 9:27, 4:27) za ekipu Banovića.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U redovima pobjedničke ekipe Danira Musić ubacila je 18 poena uz šest skokova, dok je Naida Glotić dodala 14 poena. U redovima ekipe Čelika, Ajla Selimović postigla je osam, dok je Anida Ćorović dodala sedam poena.

Ekipi Čelika današnji poraz je bio peti u sezoni, te se nalaze u donjem dijelu tabele, dok je ekipa Banovića ostvarila sedmu pobjedu u sedam utakmica, te se nalazi na prvom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti