Košarkašice Čelika u finiš prvenstva ulaze s realnim šansama za plasman u doigravanje
Zeničanke s mladom ekipom i ove sezone imaju priliku da izbore ulazak u doigravanje za prvaka BiH

Zeničanke u nedjelju dočekuju Jedinstvo

Košarkašice Čelika u finiš prvenstva ulaze s realnim šansama za plasman u doigravanje

Košarkašice Čelika i ove sezone, kao i prošle sa mladim snagama su ušle u prvenstvo BiH za košarkašice. Mladi tim Zeničanki koji je prvo s klupe predvodio Armel Mujaković, a nakon njegovo odlaska naslijedila Aida Kalušić postiže i ove sezone dobre rezultate, te se nadaju i plasmanu u doigravanje.

Zeničanke su vrlo važnim gostujućim trijumfom u prošlom kolu kod direktnog konkurenta trebinjskog Leotara uvećale šanse za plasman u doigravanje za prvaka, jer se nalaze na istom skoru kao i Play-Off (8-7), dok isti broj pobjeda, ali uz utakmicu i poraz više, ima petoplasirani Mladi Krajišnik (8-8). Ova će tri tima, po svemu sudeći, odlučivati o četvrtom sudioniku doigravanja za prvaka BiH.

Danas je u zeničkoj Areni održana i press konferencija uoči naredne utakmice protiv Jedinstva, a na kojoj su se prisutnima obratile Aida Kalušić trenerica prve ekipe, te najbolja igračica i reprezentativka BiH, sjajna Almedina Ahmić.

Kalušićka je istakla važnost pobjede u Trebinju, ali i da one same odlučuju o svojoj sudbini, odnosno eventualnom plasmanu u doigravanje za prvaka BiH.

"Pobjedom u Trebinju protiv Leotara znatno smo povećali šanse za plasman u play-off Prvenstva BiH, što bi u ovom trenutku za našu mladu ekipu bio veliki značaj. Za razliku od prethodnih utakmica, u kojima smo igrali dvije-tri četvrtine jako dobro, a zadnju četvrtinu neiskusno i sa manjkom koncentracije, u ovoj sam utakmici primijetila veliki progres moje ekipe. Znači, odigrali smo svih 40 minuta vrlo korektno i kvalitetno na jednom dobrom nivou. Pogotovo u drugom poluvremenu, gdje smo agresivnom odbranom i dominantnom igrom naših centara ispod koša naših centara riješili pitanje pobjednika. Što se tiče ekipe Jedinstva koji je naš naredni protivnik, oni su imali dosta oscilacija tokom sezone. Prvi su dio igrali sa Amerikankom, a ovaj dio dolaze bez Amerikanke. Respektujemo protivnika, ali uložit ćemo sve napore da pobijedimo", kazala je Kalušić.

Najbolja igračica kluba iz Zenice Almedina Ahmić igra sjajno ove sezone, te se po svim statistikama nalazi među najboljim igračicama lige na poziciji centra

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"U Trebinju smo odigrali dobru utakmicu, a posebno smo bili dobri u odbrani, a iz dobre odbrane, naravno, možemo biti kvalitetni u napadu. Ja sam bila najefikasnija igračica, ali ne smijemo zanemariti i zasluge ostalih igračica u pobjedi tima. Nadamo se da ćemo u idućim utakmicama ostvariti pozitivne rezultate te da ćemo biti među četiri najbolje ekipe", kazala je Ahmić.

Utakmica između Čelika i Jedinstva igra se u nedjelju od 16 sati u zeničkoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi