Kreće Euroliga: Real i Olympiacos otvaraju novu sezonu

16 timova u borbi za trofej

Kreće Euroliga: Real i Olympiacos otvaraju novu sezonu

Nova sezona Eurolige startuje danas utakmicom između Real Madrida i Olympiacosa.

Najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje večeras će otvoriti novo poglavlje i nema sumnje da ćemo u narednim mjesecima gledati veliku borbu za trofej namjenjen najboljoj ekipi.

Kada su u pitanju favoriti za osvajanje titule, najprije moramo spomenuti aktuelnog šampiona, ekipu CSKA, i prošlosezonskog finalistu Final Foura, sastav Fenerbahčea.

Tu su uvijek kvalitetni Real Madrid i Barcelona, ali i turski i grčki timovi (Panathinaikos, Olympiacos), koji su sa dosta uspjeha nastupali u Euroligi.

Od ove sezeone Euroliga broji 16 klubova. 

Timovi će odigrati 30 kola po ligaškom sistemu, a najboljih osam izboriće nastup u play-offu.

Pobjednici serije, koje se igra na tri dobijene utakmice, izboriće plasman na Final Four u Istanbulu.

Euroliga je naravno pripremila i novčane nagrade, pa će tako osvajaču pripasti ček na milion evra, dok će se finalista morati zadovoljiti sa duplo manjim iznosom.

Ekipi koja zauzme treće mjesto na Final Fouru pripašće 300.000, a četvoroplasiranoj 200.000 evra.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Takođe, pobjeda u ligi nagradiće se sa 40.000 evra, dok će trijumf u play-offu donijeti ekipama po 70.000 evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi